Виж
количката

0

Hartmann PermaFoam Хидроактивна полиуретанова превръзка 10x10 см x1 брой

Hartmann PermaFoam Хидроактивна полиуретанова превръзка 10x10 см x1 брой
Код: 100520 
тегло: 0.080 кг
(22 глас/а)
Цена:6.89лв.
Уведоми при наличност

Hartmann PermaFoam представлява хидроактивна полиуретанова превръзка с изключително висока абсорбция, която поддържа влажна среда в раната. Това позволява извършването на автолитичен дебридман и спомага образуването на гранулационна тъкан. PermaFoam притежава специална пенеста структура с отворени пори, която действа на капилярен принцип. Ексудатът се абсорбира от превръзката и се отвежда до повърхността ѝ далеч от раната. По този начин се минимизира риска от мацерация на ръбовете на раната. Изработена в различни размери и варианти. Продукта стимулира процеса на гранулация особено при хронични рани като варикозни язви или декубитуси. Особено подходяща при лечение на варикозни язви в комбинация с компресивна терапия. За лечение на изгаряния до втора степен. PermaFoam не се препоръчва при инфектирани рани , рани ангажиращи мускулатура, сухожилия и кости и при изгаряния 3-та степен.


Внимание:


Пластирът е само за външна употреба и се използва върху суха и чиста кожа.
Не нанасяйте върху място, където е вече е бил използван пластир повече от веднъж в рамките на 24 часа.
Не мокрете с вода.
Не срязвайте и не късайте пластира.

Hartmann PermaFoam Хидроактивна полиуретанова превръзка 10x10 см x1 брой

 

> PermaFoam: поставете превързката с бялата ѝ повърхност върху раната, а с бежовата ѝ повърхност нагоре; след това фиксирайте с вторична превръзка.

> PermaFoam comfort/sacral/concave: свалете предпазната хартиена лента, поставете бялата страна на пенестата подложка върху раната и притиснете надеждно самозалепващите ръбове на превръзката върху кожата.

> За по-лесно отлепване на PermaFoam, ръбовете ѝ могат да се овлажнят с разтвор на Рингер. Ако раната не е усложнена PermaFoam може да остане до няколко дни. Това зависи от колиечеството на раневия секрет и от състоянието на самата превръзка.

> Смяната на PermaFoam се налага по клинични показания и при поява на секреция около ръбовете на превръзката.

> Противопоказания: PermaFoam не е подходяща за приложение при рани с оголени кости, мускули и сухожилия; при инфекции, причинени от гъбички и от 2-ра и 3-та степен изгаряния.

Другите също купуват

Всичко от Hartmann