Виж
количката

0

Hartmann Hydrocoll Самозалепваща абсорбираща превръзка за лечение на рани 20 см x 20 см

ХИДРОКОЛ 20СМХ20СМ 1БР HARTMANN
Код: 013767 
тегло: 0.080 кг
(9 глас/а)
Цена:21.05лв.
Уведоми при наличност

Hartmann Hydrocoll представлява самозалепваща абсорбираща хидроколоидна превръзка за лечение на рани във фазата на гранулация. Хидроколоидът се трансформира в гел при контакт с ексудата от раната и формират влажна среда, което стимулира гранулацията и епителизацията. Горният дишащ слой е непропусклив за течности и бактерии. Изключително мека и гъвкава, приляга отлично по тялото. Предлага се в различни размери и форми.

 

Внимание:


Не трябва се прилага на места, на които са открити костта, мускулите и сухожилията, при клинично инфектирани рани, гъбични инфекции или при рани от изгаряния 3та степен.
Превръзката е само за външна употреба и се използва върху суха и чиста кожа.

Приложение Hartmann Hydrocoll Самозалепваща абсорбираща превръзка за лечение на рани 20 см x 20 см

 

> За лечение на хронични неинфектирани рани със слаба до умерена ексудация. За обработване на изгаряния до втора степен, за стимулиране процеса на реепителизация на места, от които са взети кожни участъци за трансплантация, при натъртване.

 

> Hydrocoll се сменя, когато превръзката видимо се обезцвети и оформящото се в средата мехурче от акумулиран ексудат достигне приблизително размерите на раната.

Начин на употреба на Hartmann Hydrocoll Самозалепваща абсорбираща превръзка за лечение на рани 20 см x 20 см

 

Формата и размерът на Hydrocoll трябва да се избират в зависимост от раната. Превръзката Hydrocoll трябва от всички страни да бъде с поне един сантиметър по-голяма от раната, за да може да се осигури добро фиксиране. Отстранява се предпазната хартия и Hydrocoll се поставя върху раната, като краищата се оформят добре и се притискат. При смяна по раната може да остане хидроколоиден гел, който не трябва да се бърка с гной. Той не пречи на оздравителния процес на раната и при необходимост може да се отстрани посредством промивка. При рани с неголеми усложнения превръзката Hydrocoll може да остане на раната до пълното им заздравяване в продължение на 7 дни.

Другите също купуват

Всичко от Hartmann