Виж
количката

0

Експертите в оралната хигиена са вече в България


Дата: 28 Юни 2017

 

Новаторската идея не е гаранция за пазарен успех, но е първата стъпка в създаването на успешна компания!

 

История


През 1980 година Enric Masdevall, основоположник на компанията "Dentaid", открива свободна пазарна ниша и решава да реализира своя бизнес идея. В началото, създадената от него фирма осъществява експорт на  четка за зъби за продажба в аптеки в САЩ, и само след година резултатите са на лице. Водени от успеха и изискванията на пазара "Dentaid" започват производството и създаването на нови продукти в областта на хигиената и здравето на устната кухина. Иновативният дух, предприемчивостта и успешните разработки и след близо 40 години са в основата на испанската компания, предлагаща продуктите си в повече от 70 страни по целия свят.

 

Мисия


Новаторският дух и отговорността пред обществото, залегнали в основата на фирмената политика обуславят лидерската позиция на "Dentaid" в Испания и гарантират позициите ѝ на международните пазари. Основната мисията на компанията е подобряване на денталното здраве и хигиена, задоволяване на най – важните потребности на населението по цял свят.

 

Здраве чрез наука


Непрестанни иновации, инвестиции в обучителните практики на професионалистите, тесни връзки с всички специалисти, работещи в областта на денталното здраве са основополагащата част от успешния ход на компанията. Сътрудничеството с най – престижните научни организации, използването на технологични бази, сертифицирани по най-високите европейски стандарти ISO, определят не само високата ефективност на продуктите, но и реализацията на изследователски проекти от последно поколение. 

"Dentaid Research Center" е един от основните изследователски центрове, в който наука, опит и знания се превръщат в реални решения на нуждите на населението. Той е своеобразният гръбнак на компанията, в него година след година се осъществяват научните изследвания, гарантиращи челните позиции на компанията. Заедно с науката като основополагащ фактор в дейността на "Dentaid", висококвалифицираният персонал е този който стои в основата на специализираните разработки и адаптирането им към нуждите на населението.

 

• Микробиологична лаборатория осигурява осъществяването на строг анализ и контрол на продуктите.

• Галеновата лаборатория е с фокус разработката на нови продукти, нови принципи и активни съставки, изследване на стабилността и взаимовръзката на различните съставки, осъществяването на пилотни проекти.

• Използването на оптични микроскопски методи позволява изследването на зъбната плака в различните етапи от развитието ѝ. Чрез него става възможно задълбоченото триизмерно проследяване на бактериалните култури, на състава на извънклетъчния матрикс, секретиран от патогенните бактерии в устната кухина - основната физична бариера, с която се сблъскват прилаганите антисептични и антибактериални средства. Ефективността на произвежданите от "Dentaid" води за уста е доказана с ин витро тестове, използвайки тази технология.

• Изкуствена устна кухина - представлява ин витро модел на флората и фауната на устната кухина с всички орални бактерии, формиращи биофилма. Това е революционен метод за анализ и микробиологичен контрол. Технология, чрез която се гарантират  качествени и реални измерения на изследователските методи. Високо призната като методология сред научните среди, тя превръща компанията "Dentaid" в пионер на изследователското поприще.

 

Иновации


Изграждането и поддържането на високите теоритични стандарти се осъществява благодарение на собствени научни разработки, както и на съвместната работа с признати институции в областта на одонтологията, утвърдени местни и международни университети, чрез които се осъществяват някои фази от изследователската практика и научни експерименти.  Целта за непрестанно подобряване на здравето и хигиената на устната кухина, намира своето решение в създаването нови продукти и иновации. Сред най- амбициозните проекти на марката е технологията nanorepair®, базирана на наночастици хидроксил апатит- естествената основа на зъбния емайл. Тази нова технология позволява запълването и заглаждането на повърхността на зъбния емайла, подобрява белотата и блясъка, укрепва и намалява повишената чувствителност на зъбите.

 

Отговорни към хората, отговорни към планетата.


"Dentaid" адаптира продуктите към специфичните нужди на хората. Опаковките на гамата "Vitis" разполагат с указания на азбуката на Брайл, а като отговор на потребностите на хората с глутенова непоносимост, гамата от продукти на  Dentaid е без съдържание на глутен. Доказателство за непрестанните и задълбочени иновативни технологии, използвани за третиране на най - наболелите проблеми в устната кухина са профилираните марки vitis®,  perio·aid® и interprox®.

 

Vitis е марка продукти  за орална хигиена, предлагащи специфична и индивидуална грижа за всеки. Благодарение на усилията на професионалистите, съсредоточени в изследвания и създаване на нови формули, това е марката, която дава възможност за избор на най – подходящия продукт, чието високо качество е гаранция за добра устна хигиена. "Vitis" предлага богат избор от средства, осигуряващи цялостно почистване на устната кухина и отстраняване на зъбната плака. Тук се отнасят четки и пасти за зъби, води за уста със специфична насоченост, специално създадени за борба с кариеса. Благодарение на иновативната технология Dentaid Technology Nanorepair®, някои от продуктите на "Vitis" са с формули, съдържащи наночастици хидроксиапатит (Vitis Anticaries & Vitis Whitening). Доказано избелващото и възстановяващо емайла на зъбите действие на активната съставка е допълнено от превенция на кариеса. Създадена като отговор на нуждите на всеки, "Vitis" предоставя и широка гама продукти със специфична насоченост. Хората с проблемни венци (възпалени, зачервени и кървящи) могат да намерят най - подходящата хигиенна грижа (Vitis Gingival), а за пациентите с импланти и ортодонтски апарати са създадени отделна серия продукти (Vitis Orthodontic), гарантиращи коректната хигиена в зоните с най- труден достъп, в които същевременно е и най-активното натрупване на зъбна плака. "Фамилията" на "Vitis" се допълва от детска четка и паста за зъби, специално разработени спрямо нуждите и особеностите на най- малките (Vitis Junior).

 

Perio·Aid® е линия антисептици за устна хигиена, предназначени за третиране и контрол на пародонтозни и периимплантитни заболявания. Специфичната формула на продуктите комбинира два антисептика – хлорхексидин (СНХ) и цетилпиридиниев хлорид (CPC), които действат синергично, осигурявайки максимална сила и ефикасност в борбата срещу зъбната плака.

 

"Perio·Aid" предлага два варианта с максимална ефикасност, спрямо конкретната ситуация:


• Perio·Aid 0,12% е активен участник в третирането на пародонтозните състояния и периимплантитите, като действието му е насочено към елиминиране на патогенната зъбна плака, причиняваща тези заболявания. Линията включва вода за устна хигиена и гел за зъби, като продуктите могат да бъдат използвани отделно и в комбинация.
• Perio·Aid 0,05% е поддържаща линия с ниска концентрация на активната съставка, която подпомага борбата срещу патогенната зъбна плака, подходящ за ежедневна употреба.

Perio·Aid  е линия орални антисептични продукти, чиято ефикасност е подкрепена от многобройни научни изследвания.

 

Interprox® е марката на "Dentaid" за интердентални четки, създадена от професионалисти, за завършване на процеса по отстраняване на зъбната плака в пространствата между зъбите. Качеството на четките от тази гама е гарантирано според норматива ISO 16409. Продуктите от марка "Interprox" се изработват от висококачествени влакна Tynex®.  Те са прикрепени към изолирана сърцевина, което предотвратява  биметализма (чувствителност на зъбите към различни метали, използвани в коронки, протези и др.) и предпазва венците. Четките "Interprox" се адаптират към всяко пространство в устната кухина, като включва цилиндрични и конусовидни  глави. Първите се препоръчват за третиране на предните зъби, а вторите са най- подходящи за интерденталната грижа на кътници и предкътници. "Interprox" са подходящи за почистване на пространствата между зъбите на горната и долната челюст (капачката се закрепва към дръжката за да я удължи и улесни достъпа, тялото е гъвкаво и еластично, адаптира се спрямо индивидуалните нужди). Снабдени са с  капаче, осигуряващо необходимата хигиена на ползване, както и удобство при пренасяне.
 


 

Различни в единството и обединени от общата цел, всички продукти на "Dentaid" предлагат решения за всеки конкретен проблем в областта на денталната хигиена и здраве.

 

*Dentaid е марка №1 в Испания по продажби на продукти за орална хигиена в аптечен канал.