Виж
количката

0

Изчисти токсините и се зареди с енергия след зимата


Дата: 01 Мар 2017Пролетта е най-подходящият сезон за детоксикация. Така ще повишиш имунитета си и ще се радваш на бодрост, жизнена енергия и добро настроение.

През зимата поради недостига на свежи хранителни продукти и ограниченото движение в организма се натрупват повече отпадни вещества. Пролетната умора, от която се оплаква всеки втори, се дължи именно на задържаните токсини и техния блокиращ ефект.
 


Нуждаеш се от бърз рестарт на добрите навици, които вероятно си позабравил, попаднал в плен на нещо като дълъг „зимен сън”. Ето кои са те:> Първа стъпка в борбата с пролетната умора е... водата, а не кафето и медикаментите, към които може би по навик посягаш. Затова пий минимум 2 литра вода дневно. Водата ще помогне за прочистването от токсините и освен това - като бонус - ще засили метаболизма ти.

> Заложи на сезонните плодове и зеленчуци. Зеленолистните зеленчуци например са много добри за черния дроб и имат детоксикиращ ефект. Ежедневното консумиране на салати със спанак, марули, киселец, коприва, див чесън, зелен лук, спомага за елиминирането на токсините.

> Пий чаша топла вода с изцеден половин лимон в нея сутрин, на гладно – това прочиства храносмилателния тракт и подпомага отделителните процеси. По този начин завършва цикълът на елиминация на токсините, който организмът е започнал през нощта.

> Използвай утвърдената детоксикираща програма с Шуслеровите соли на Немския хомеопатичен съюз (DHU):
сол №6 калиев сулфат (сутрин), сол №10 натриев сулфат (на обед), сол №8 натриев хлорид (следобед), и сол №9 натриев фосфат (вечер), по 5 таблетки от всяка сол дневно. Сол №6 стимулира работата на черния дроб и процесите на елиминация и детоксикация. Сол №9 отговаря за преработването на мазнините и регулира киселинността в организма. Сол №8 регулира баланса на течностите и не позволява дехидратация, както и задържане на течности. А сол №10 улеснява извеждането на токсините от чернодробните клетки и от организма. Детоксикиращата програма може да се прави за период от 4-6 седмици 2 пъти в годината.

> Кожата също е важен орган за детоксикация, така че използвай подходящи за теб ежедневни масажни процедури, с които ще се улесни изхвърлянето на токсините. Сухият четков масаж например може да се прави сутрин преди къпане. Използвай четка от естествени материали - луфа и др. Масажните движения се извършват отдолу-нагоре (от пръстите нагоре по краката, по същия начин и на ръцете). А по гърба и корема се правят кръгови движения по посока на часовниковата стрелка. Завършва се с гърдите и врата.

Комбинацията Шуслерови соли на DHU за детоксикация можеш да поръчаш
тук
.