Виж
количката

0

Защо тялото ни се нуждае от детоксикация


Дата: 20 Апр 2017

 

Напоследък думата детоксикация се среща все по-често не само в специализираните издания за здравословен начин на живот, но и в ежедневните разговори на редица хора.

Причината - детоксът, желанието за пречистване на организма вече не е в категорията – поредната модна прищявка, а се превръща в необходимост, която ни пази здрави и с добър тонус.

Ежедневието на съвременния човек е забързано, хапва на крак неща със съмнителна хранителна стойност, спортува по-малко и прекарва повече време пред монитора. Все предпоставки за натрупване на токсини в организма.
 

В тази връзка, органът, който е безпрецедентен пазител на организма от всевъзможни токсини е черният дроб. Той може да извършва над 500 биохимични реакции, защитавайки ни от различни вредители. Неговите възможности обаче са ограничени и ежедневната борба с потенциалните увреждащи фактори оставя следи върху него и с времето намалява капацитета му. Именно и поради тази причина, грижата за черния дроб е от ключово значение за осигуряването на добра детоксикация.

Детоксът обаче не приключва с това. От особена важност е и спазването на правилна диета и адекватен двигателен режим. Изключването на някои вредни навици като тютюнопушенето и прекомерната употреба на алкохол са стъпка номер едно към изчистване от токсините. Като следващ етап идва приемът на вещества, които доказано подпомагат организма ни в справяне с различите вредители. Това могат да са различни растителни екстракти, които традиционно се използват от древни времена, заради техните благотворни ефекти върху здравето, или пък конкретни витамини, минерали и микроелементи.
 

 

Възможно най-добрият вариант за цялостна детокс терапия е комбинация от естествени и неорганични съставки. Сред растенията с добре проучен принос за нашето здраве, можем да изброим джинджифил, зелен чай, коприва, аспержи и др. Те имат подчертан антиоксидантен ефект, а последните две - и противовъзпалително действие.
Допелхерц® актив Детокс Комплекс е продукт с уникален състав, включващ гореизброените естествени съставки, но и с добавени цинк, селен, холин, витамин C и витамини от група B. Витамини В1, В6, В12 са важни за правилното протичане на метаболизма и производството на енергия. Цинкът допринася за нормалния метаболизъм на въглехидрати и мазнини, както и за поддържане на киселинно-алкалното равновесие. Селен и витамин С защитават клетките от оксидативен стрес и подпомагат нормалната функция на имунната система. Витамин С, пък допринася за намаляване на чувството на отпадналост и умора. Холин e витаминоподобно вещество, което подпомага правилния метаболизъм на хомоцистеина и липидите и поддържа нормална чернодробна функция.