Виж
количката

0

Софарма Парацетамол Сироп за деца при болка и температура х125 мл

Парацетамол Сироп 125мл Софарма
Код: 001741 
тегло: 0.180 кг
(30 глас/а)
Цена:3.69лв.
Уведоми при наличност

Sopharma Paracetamol Children Syrup представлява лекарствен продукт, без лекарско предписание, под формата на сироп, съдържащ парацетамол, който е предназначен за облекчаване на болка и температура, предизвикана от остри възпалителни заболявания на горните дихателни пътища, като грип, инфекциозни заболявания като варицела, морбили, паротит, болки при никнене на зъби, както и за понижаване на повишена температура след имунизации при деца до 12-годишна възраст. Парацетамолът, който е активната съставка на сиропа има болкоуспокояващо и температуропонижаващо действие.

 

Внимание:


Преди употреба прочетете внимателно листовката на продукта, възможните нежелани реакции, противопоказания, взаимодействия и предупреждения.
Кратката характеристика на продукта можете да намерите
тук.
Винаги приемайте продукта, така както е препоръчал Вашият лекар.
Не превишавайте препоръчителната дневна доза.
Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
Съхранявайте на сухо и прохладно място, далеч от пряка слънчева светлина.
Не използвайте след изтичане срока на годност.

 

 

Софарма АД е един от водещите фармацевтични производители в България. В случай, че се колебаете кой е най-подходящият за Вас продукт, на Ваше разположение е опитен магистър-фармацевт, който може да Ви консултира и помогне да направите най-добрия избор. Онлайн аптека Remedium.bg предлага на своите клиенти специална "Програма Лоялност" за регистрирани потребители чрез която могат да се акумулират точки и с тях да се купуват продукти от богатата номенклатура на аптечната верига както онлайн така и във физическите обекти. Направете своята регистрация днес и започнете да печелите бонус точки след всяка Ваша поръчка. Не забравяйте да следите нашите атрактивни Промоционални предложения, които се актуализират ежемесечно, и да посещавате секцията Новини, където се публикува информация и статии на актуални здравни теми. Можете да се запознаете с цените и условията за Доставка или да заповядате във физическите обекти на Аптеки Ремедиум. Вижте всички Локации.

Състав на Софарма Парацетамол Сироп за деца при болка и температура х125 мл:

 

• Активното вещество е Парацетамол 120 mg в 5 ml сироп.
• Другите съставки са: сорбитол, метил парахидроксибензоат, пропил парахидроксибензоат, аспартам, пропиленгликол, натриев цитрат дихидрат, лимонена киселина монохидрат, макрогол 400, разтвор на натриев хидрогенсулфит, течна есенция „Екзо-тик", пречистена вода.

Начин на употреба на Софарма Парацетамол Сироп за деца при болка и температура х125 мл:

 

Препоръчваната дневна доза зависи от теглото на Вашето дете. Тя е 60 mg/kg/24h, разпределена на 4 приема, т.е., около 15 mg/kg на всеки 6 часа.
Ако имате съмнения, потърсете съвета на Вашия лекар. Лекарствената форма не е подходяща за дозиране при кърмачета под 3-месечна възраст.
Деца от 3 месеца до 1 година
По 2,5-5 ml (60-120 mg) 3-4 пъти дневно.
Деца от 1 до 6 години
По 5-10 ml (120-240 mg) 3-4 пъти дневно.
Деца от 6 до 12 години
По 10-20 ml (240-480 mg) 3-4 пъти дневно.
Ако е необходимо сиропът може да се прилага на 4 часа, но не повече от 4 дози за 24 часа. В случаи на тежко бъбречно заболяване интервалът между 2 приема не трябва да бъде по-малък от 8 часа. Курсът на лечение в детска възраст без консултация с лекар не трябва да бъде по-продължителен от 3 дни. Общата дневна доза Парацетамол при деца под 12 години не трябва да превишава 80 mg/kg.

Другите също купуват

Всичко от Sopharma

Другите също купуват

Всичко от Sopharma