Виж
количката

0

Calmaben / Калмабен сънотворно - смущения при заспиване и продължителност на съня 50 мг х10 таблетки - Montavit

Код: 235432 
тегло: 0.030 кг
(24 глас/а)
-10%
Цена:3.95лв.
(4.39лв.)
Уведоми при наличност

Описание на Calmaben / Калмабен сънотворно - смущения при заспиване и продължителност на съня 50 мг х10 таблетки - Montavit


Calmaben 50mg е лекарствен продукт без лекарско предписание, съдържащ активно вещество дифенхидраминов хидрохлорид, който представлява сънотворно, под формата на обвити таблетки и се прилага за краткосрочно лечение на трудно заспиване и смущения в протичането на съня. Калмабен осигурява качествен и продължителен сън без среднощни събуждания, който трае през цялата нощ. Калмабен не създава зависимост. Калмабен е предназначен за възрастни и деца над 12 години.

Забележка:
Не при всички нарушения на съня е необходима употребата на сънотворни. Тези нарушения са често отражение на физически или психични заболявания и може да се повлияят от други мерки или чрез лечение на първичното заболяване.


Внимание:


Преди употреба прочетете внимателно листовката на продукта, възможните нежелани реакции, противопоказания, взаимодействия и предупреждения.
Кратката характеристика на продукта можете да намерите
тук.
Винаги приемайте продукта, така както е препоръчал Вашият лекар.
Не превишавайте препоръчителната дневна доза.
Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
Съхранявайте на сухо и прохладно място, далеч от пряка слънчева светлина.
Не използвайте след изтичане срока на годност.Montavit - лекарства, с които да се почувствате отново здрави. За да разгледате останалите предложения от Монтавит, моля кликнете тук. В случай, че се колебаете кой е най-подходящия за Вас продукт на Ваше разположение е опитен магистър-фармацевт, който може да Ви консултира и помогне да направите най-добрия избор. Мнения и отзиви за продуктите можете да намерите в секциите за коментари на продуктовата страница, където потребителите споделят своите впечатления. Remedium.bg насърчава всички клиенти да споделят своите мнения за продуктите чрез опцията "Оцени продукта” в секцията "Коментари и оценки”, защото това помага на нашите потребители да се запознаят с различните гледни точки. Онлайн аптека Remedium.bg предлага на своите клиенти специална "Програма Лоялност" за регистрирани потребители чрез която могат да се акумулират точки и с тях да се купуват продукти от богатата номенклатура на аптечната верига както онлайн така и във физическите обекти. Направете своята регистрация днес и започнете да печелите бонус точки след всяка Ваша поръчка. Не забравяйте да следите нашите атрактивни Промоционални предложения, които се актуализират ежемесечно, и да посещавате секцията Новини, където се публикува информация и статии на актуални здравни теми. Remedium.bg предлага доставка до 24 часа до всяка точка на страната с изключение на малките населени места, където куриерските фирми доставят само определени дни в седмицата. Можете да се запознаете с цените и условията за Доставка или да заповядате във физическите обекти на Аптеки Ремедиум. Вижте всички Локации.

Състав на Calmaben / Калмабен сънотворно - смущения при заспиване и продължителност на съня 50 мг х10 таблетки - Montavit

 

Какво съдържа Калмабен
Активното вещество е: дифенхидраминов хидрохлорид. Всяка таблетка съдържа 50 mg дифенхидраминов хидрохлорид.
Другите съставки са: 53,9 mg Захароза, Силициев диоксид, Малтодекстрин, Микрокристална целулоза, Коповидон, Кросповидон, Магнезиев стеарат, Арабска гума, Талк, Метилцелулоза, Калциев карбонат, Повидон, Титанов диоксид (Е171), Глицерол 85%, Восък.

Начин на употреба на Calmaben / Калмабен сънотворно - смущения при заспиване и продължителност на съня 50 мг х10 таблетки - Montavit


КАК ДА ПРИЕМАТЕ КАЛМАБЕН
Винаги приемайте Калмабен точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. 
Обичайната доза за възрастни и деца над 12 години е по 1 таблетка 30 минути преди лягане, с достатъчно количество безалкохолна течност (напр. 1 чаша вода). 
Калмабен таблетки е противопоказан за деца под 12 години. Осигурете си подходящ период за сън от 7-8 часа, за да намалите риска от отрицателен ефект върху реактивната ви способност и по-специално върху способността Ви за шофиране и работа с машини на следващата сутрин. 
Не приемайте повече от 1 таблетка. Продължителността на лечение трябва да бъде възможно най-кратка. В случай на по-упорити смущения на съня, употребата на продукта трябва да се прекрати най-късно след 2 седмици и необходимостта от приложението му трябва да се преразгледа отново. Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

Ако сте приели повече от необходимата доза Калмабен
Ако наблюдавате признаци на предозиране, моля веднага се свържете с лекар или болница. 
Нарушението на съзнанието е признак на предозиране. Другите симптоми, които могат да се появят, са променени състояния на съзнанието, безпокойство, превъзбуда, конвулсии, треска, зачервяване на кожата, изсушаване на лигавиците, разширение на зениците, неправилен сърдечен ритъм и ускорен пулс.

Информация за лекаря: 
Симптоми:
Реакциите при предозиране варират от потискане на ЦНС (седиране, сънливост, понижено кръвно налягане, потискане на дишането) до стимулиране на ЦНС (възбуда, състояние на безпокойство, треперене на ръцете, мускулни спазми, халюцинации), до отравяне със симптоми, подобни на атропиново отравяне (сухота в устата, разширени зеници, учестен сърдечен пулс, нарушен сърдечен ритъм и спиране на кръвообращението и дишането). В редки случаи се описва разпадане на напречно набраздените мускулни влакна след предозиране с дифенхидраминов хидрохлорид. 

Лечебни мерки:
Отравянето се лекува симптоматично чрез поддържащи мерки: вентилиране, интра-венозно прилагане на течности и охлаждане на тялото в случаи на прегряване. Трябва да се изпразни стомашното съдържимо и да се промие стомаха, което действа благоприятно дори и часове след предозирането поради антихолинергичните свойства на дифенхидраминов хидрохлорид. В случай на понижение на кръвното налягане може да се използват вазопресори като норадреналин или фенилефрин, но не и адреналин, тъй като той може да понижи още повече кръвното налягане. Конвулсиите може да се овладеят чрез интравенозно приложение на диазепам. Не трябва да се дават стимуланти! Като антидот при предозиране с дифенхидраминов хидрохлорид може неколкократно да се приложи интравенозно физостигмин (0,02 - 0,06 mg/kg телесно тегло), за да предизвика отслабване на антихолинергичните симптоми. При предозиране на физостигмин се препоръчва атропин.

Ако сте пропуснали да приемете Калмабен:
Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.

Ако спирате приема на Калмабен:
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте вашия лекар или фармацевт.

Другите също купуват

Всичко от Montavit