Виж
количката

0

Dormiplant / Дормиплант при безсъние х50 таблетки - Naturprodukt

Dormiplant / Дормиплант при безсъние х50 таблетки - Naturprodukt
Код: 210401 
тегло: 0.050 кг
(8 глас/а)
Цена:12.59лв.
Уведоми при наличност

Описание на Dormiplant / Дормиплант при безсъние х50 таблетки - Naturprodukt


Dormiplant представлява лекарствен продукт, формулиран на основата на растителни съставки, който се прилага при безсъние и безпекойство, причинени от нервни смущения. Дормиплант съдържа екстракт от добре познататото растение Валериана, което има седативен ефект над нервната система, поради съдържащото се активно вещество валераон. Екстрактът от валериана намалява нивата на адреналин в мозъка, като същевременно с това повишава нивата на допамин. Освен действието си към централанта нервна система, екстрактът от билката валериана има спзмолитично действие. Съдържащият се екстракт от маточина има седативно, спазмолитично и антихистаминно свойством благодарение на активното вещество цитронелал. Дормиплант подобрява качеството и продължителността на съня, регулира цикъла сън-бодърстване и допринася за спокоен и пълноценен сън, без неприятно усещане на умора и отпадналост на сутринта. Дормиплант се препоръчва за пациенти, страдащи от психовегетативни нарушения, като облекчава неприятните симптоми като раздразнителност, безпокойство, тревожност, главоболие, депресия, безсъние, често среднощно събуждане и други.


Внимание:


Не приемайте Дормиплант:
> при алергия или свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта.
> при деца под 6 години.
Бременност и кърмене:
> Клиничните изследвания и опити не доказват негативни влияния на активните вещества от продукта по време на бременност и кърмене, но няма окончателни резултати.
> Тъй като няма достатъчно резултати, които да гарантират беопаснотта на продукта по време на бременност и кърмене, той не се препоръчва за употреба от бременни и кърмещи жени.
Предпазни мерки при употреба:
> Не е необходимо да се спазват предпазни мерки при правилна употреба на продукта.
> Ако след 2-седмична употреба на продукта, все още изпитвате нарушения на съня или безпокойство е необходимо да се консултирате с лекар.
> Ако забележите неизяснени оплаквания, моля консултирайте се с лекар.
> Този продукт съдържа 0.040г захароза, което го прави неподходящ за хора с вродена непоносиост към фруктозата, глюкозен / галаквозен синдром на малабсорбция или захаразно / изомалтазен дефицит.
Странични ефекти и нежелани лекарствени реакции:
> Не се наблюдават нежелани лекарствени реакции на този лекарствен препарат, с изключение при свръхчуввствителност към някое от активните вещества или помощните вещества.
> Ако забележите някакви нежелани реакции или странични ефекти, веднага се консултирайте с вашия лекар или фармацевт.
> Ако забележите неописани в тази листовка странични ефекти, незабавно информирайте вашия лекар или фармацевт.
Не използвайте продукта след изтичане срока на годност.
Съхранявайте на сухо и прохладно място, при темепература под 25°С.
Съхранявайте далеч от пряка слънчева светлина и източници на топлина.
Съхранявайте на място, недостъпно за деца.

 Nathurprodukt е българо-немска компания, разпространяваща продукти на известни производители на медикаменти на растителна основа. За да разгледате останалите предложения от Натурпродукт, моля кликнете тук. В случай, че се колебаете кой е най-подходящия за Вас продукт на Ваше разположение е опитен магистър-фармацевт, който може да Ви консултира и помогне да направите най-добрия избор. Мнения и отзиви за продуктите можете да намерите в секциите за коментари на продуктовата страница, където потребителите споделят своите впечатления. Remedium.bg насърчава всички клиенти да споделят своите мнения за продуктите чрез опцията "Оцени продукта” в секцията "Коментари и оценки”, защото това помага на нашите потребители да се запознаят с различните гледни точки. Онлайн аптека Remedium.bg предлага на своите клиенти специална "Програма Лоялност" за регистрирани потребители чрез която могат да се акумулират точки и с тях да се купуват продукти от богатата номенклатура на аптечната верига както онлайн така и във физическите обекти. Направете своята регистрация днес и започнете да печелите бонус точки след всяка Ваша поръчка. Не забравяйте да следите нашите атрактивни Промоционални предложения, които се актуализират ежемесечно, и да посещавате секцията Новини, където се публикува информация и статии на актуални здравни теми. Remedium.bg предлага доставка до 24 часа до всяка точка на страната с изключение на малките населени места, където куриерските фирми доставят само определени дни в седмицата. Можете да се запознаете с цените и условията за Доставка или да заповядате във физическите обекти на Аптеки Ремедиум. Вижте всички Локации.

Състав на Dormiplant / Дормиплант при безсъние х50 таблетки - Naturprodukt

 

Състав:
1 обвита таблетка съдържа:

Активно вещество:
Dry extract from valerian roots (3-6:1) 160 mg (extraction agent: ethanol 62%), dry extract from balm leaves (4-6:1) 80 mg (extraction agent: ethanol 30%) (сух екстракт от корени на валериана - Valeriana officinalis и сух екстракт от листа на маточина - Melissa officinalis)

Помощни вещества:
Калциев карбонат, кармелоза, натриева сол, карнаубски восък, микрокристална целулоза, кросповидон, глюкозен сироп, макрогол 1000, макрогол 6000, магнезиев стеарат, съполимер на метакриловата киселина и етилакрилат, полисорбат 80, поливидон, хидрогенирано рициново масло, захароза, силициев диоксид, хипромелоза, талк, оцветители: Е 132, Е 171.

Забележка за диабетици:
1 обвита таблетка отговаря на 0.12 г въглехидрати. Фармакологична група и опаковка: Оригинални опаковки по 50 и 100 обвити таблетки. Седатив на растителна основа.

Начин на употреба на Dormiplant / Дормиплант при безсъние х50 таблетки - Naturprodukt

 

Дозировка, начин и продължителност на приложение:
Ако лекарят Ви не е предписал друго, трябва да се спазва следващия начин на приложение. Препоръчваме Ви да се придържате към инструкциите за употреба, тъй като в противен случай Dormiplant няма да има желания ефект!

Колко обвити таблетки Dormiplant и колко често трябва да прилагате? Възрастни и деца над 6 години трябва да приемат 2 обвити таблетки 2 пъти дневно.

Как и кога трябва да приемате Dormiplant?
Обвитите таблетки трябва да се гълтат несдъвкани с малко течност сутрин и вечер. Приемането не зависи от храненията.

Колко време трябва да се взема Dormiplant?
Dormiplant е много добре поносим. Все пак, ако оплакванията продължават въпреки достатъчната дозировка и редовното приемане след две седмици, трябва да се консултирате с Вашия лекар.

 

Неправилно прилагане и предозиране:

Какво трябва да се направи при евентуално предозиране (съзнателно или неволно) на Dormiplant?
Ако сте приели неволно 1 или 2 обвити таблетки повече от предписаното, това обикновено няма вредни последствия. Приемът на повече от 27 обвити таблетки Dormiplant едновременно (съответстващи на 20 г валерианови корени) може да доведе до следните симптоми: уморяемост, абдоминални спазми, чувство на стягане в гръдния кош, чувство на празнота в главата, треперене на ръцете и разширение на зениците. Тези симптоми обикновено изчезват след 24 часа. Обаче ако продължат, препоръчително е да се консултирате с лекар.

Какво трябва да правите ако сте взели по-малка доза Dormiplant или сте пропуснали един прием?
Ако сте забравили да вземете Dormiplant, трябва да продължите лечението според инструкциите за употреба, а не трябва да променяте (удвоявате) дозата без лекарски съвет.

Другите също купуват

Всичко от Naturprodukt

Другите също купуват

Всичко от Naturprodukt