Kombucha Drink Сок комбуча и джинджифил 330 мл Barbel Drexel
: 065436
: 0.400
Kombucha Drink mit Ingwer е сок комбуча и джинджифил в подкрепа на стомашно-чревния тракт, имунната система и тонуса.Вкусна и ароматна, изцяло натурална напитка със силно оздравяващо и ревитализиращо действие. Изключително полезна за стомашно-чревния тракт, метаболитния профил и сърдечно-съдовата система. Приготвена със 100% органични, непастьоризирани съставки. Напитката на Bärbel Drexel съдържа инфузия от ферментирал зелен чай и джинджифил, тръстикова захар и комбуча култури. Особено полезна е за хора, страдащи от стомашно-чревен дискомфорт, метаболитни нарушения и диабет, сърдечно-съдови болести, затлъстяване и наднормено тегло, хронична умора.
Какво е комбуча
Газирана сладко-кисела напитка, чиято история на употреба датира от около 2000 години насам. Според много източници, произхожда от Китай, след което се разпространява в Япония и Русия. В Европа става популярна едва в началото на XX век.
Основните съставки в класическата комбуча са дрожди, захар и зелен или черен чай. Сместа се оставя да престои за седмица или повече, през което време в напитката се образуват бактерии и киселини, както и малко количество алкохол – процес, известен като ферментация. Тези бактерии и киселини образуват филм върху течността, наречен SCOBY (symbiotic colony of bacteria and yeast) – симбиотична колония от бактерии и дрожди.
Комбуча е с високо съдържание на полезни млечнокисели бактерии, ензими, киселини и витамини от група В.
Какви ползи осигурява
Млечнокиселите комбуча бактерии действат като пробиотик, който подобрява дейността на храносмилателната система и облекчава различни стомашно-чревни проблеми:
- прекомерно образуване на газове;
- подуване на корема;
- запек или диария;
- гастрит;
- синдром на раздразнените черва и др.
Ензимите, съдържащи се в комбуча подобряват храносмилането и усвояването на полезните вещества от диетата. Те допринасят за разграждане на въглехидратите, мазнините и протеините, и облекчават симптоматиката при стомашни киселини, цьолиакия, болест на Крон, язвен колит. Освен че са полезни за храносмилателната система, ензимите имат и други благоприятни ефекти, включително:
- стимулират имунната система;
- потискат възпалителните процеси в организма;
- подобряват здравето на черния дроб;
- намаляват дискомфорта при артрит;
- облекчават болката в мускулите след интензивни физически натоварвания.
Други полезни свойства на комбуча
- Мощен антиоксидант, предпазващ клетките от оксидативно увреждане.
- Стимулира изгарянето на излишните мазнини и подпомага контрола на теглото.
- Понижава нивата на кръвната захар и холестерола.
- Спомага за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания.
- Има силно общоукрепващо действие, подпомага защитата срещу простуда и грип.
- Увеличава енергията и съдейства за поддържане на отличен жизнен тонус.
Внимание:
Да се съхранява на тъмно място, далеч от пряка слънчева светлина, недостъпно за деца.
Съставки: Инфузия от зелен чай* и джинджифил* , пречистена вода, тръстикова захар* (преработена по време на ферментация) , култури Комбуча (бактерии и дрожди).
*биологично отглеждани.
Не съдържа: глутен, лактоза. Подходящ за диабетици/ вегани.
Хранителни стойности | В 100 ml.: |
Калории | 21 kCal |
Мазнини | 0.2 g |
От които наситени мастни киселини | 0.12 g |
Въглехидрати | 4.6 g |
От които захари | 4.31 g |
Протеини | 0.11 g |
Натрий | 0.06 g |
Не разклащайте преди употреба. Утайката е нормална. Отворете 10 минути преди употреба. Препоръчване за консумация в студено състояние. След отваряне използвайте в най-кратък срок.
Защо Ремедиум?