Виж
количката

0

Как да отслабнем здравословно и трайно без глад и лишения?


Дата: 25 Авг 2016


Тайната за трайно отслабване без глад и диети = движение + хранителни добавки!

Можете да отслабвате, без да гладувате, и дори без драстично да се ограничавате от повечето храни. Приемайки разумни порции, съчетани с подходящи хранителни добавки и тренирайки можете да се отървете от излишните мазнини.
Как? Всичко се свежда до яденето на правилната комбинация от храни. И по-точно такива, които ще променят нагласата на организма Ви от запасяването с калории към режим на тяхното горене.
Някои витамини и хранителни вещества могат действително да активират клетките Ви да изгарят повече калории, под формата на енергия. Без тези важни хранителни вещества се случва точно обратното. Вашето тяло се стреми да съхранява мазнините. Метаболизмът се забавя и усилията за отслабване се оказват безсмислени. Оптимизирането на следните вещества, които често присъстват в хранителните добавки ще Ви помогнат да се отървете от излишните килограми дълготрайно.

Все пак, ще трябва да не прекалявате с яденето, както и да тренирате редовно, но веществата, които горят калории ще работят във Ваша полза. Ето, някои от тях:
>
Калций
Как спомага за горенето на мазнини: Калцият е минерал, който съвместно с витамин D спомага топенето на излишните мазнини. Калцият се складира в мастните клетки. Изследователи смятат, че колкото повече Калций има в една мастна клетка, толкова повече мазнини тази клетка може да изгори.
> Протеини
Заедно с Калция и витамин D, протеините Ви помагат да запазите мускулната си маса, и въпреки това да сваляте килограми.
>
Омега-3 мастни киселини
Как те топят мазнините:  Омега-3 мастните киселини спомагат за загубата на тегло, чрез включване на ензими, които предизвикват изгаряне на мазнините в клетките. Те също помагат за повишаване на настроението, което може да помогне за прекратяването на "емоционалното" хранене. Чрез приемът на Омега 3 мастни киселини ще  подобрите лептин сигнализацията в мозъка, която го кара, да увеличи изгарянето на мазнините и намалява апетита.
> Полифеноли
Как спомагат за разграждането на мазнините: Полифенолите са антиоксиданти, които се съдържат в растенията и особено в
зеления чай, поради, което се дължи и неговото благоприятно въздействие, върху здравето и метаболизма. Полифенолите намаляват нивото на кръвната захар и спомагат за преодоляването на метаболитни смущения от типа на захарния диабет и затлъстяването.
Както отбелязахме по по-горе, хранителните добавки могат да помогнат за намаляването на теглото Ви, но те няма да дадат ефект, ако  ежедневно се храните с нездравословни храни и не тренирате. Ето защо, предлагаме на Вашето внимание няколко причини да започнете да тренирате (освен отслабването).
> Ще подобрите паметта си. Винаги чувстваме мисълта си по-гладка, след тренировка. Не само, че мозъкът ни получава повече кислород и енергия, но много проучвания показват, че упражненията могат да увеличат способността ни за запаметяване и учене.
> Тренировките ще Ви помогнат да се отърсите от стреса. Всеки ден преминаваме през различни стресови ситуации, независимо дали имаме по-натоварен ден в работата, или някакъв по-сериозен проблем, всичко това ни се отразява. Стресът наистина може да внесе хаос и при най-хладнокръвните от нас, но проучванията показват, че упражненията са страхотен начин за борба с него. Всеки път, когато извършваме физическа дейност, мозъкът ни произвежда хормони на щастието, които получаваме и когато ядем шоколад.
> Ще имате повече енергия. Първите пъти, когато правите упражнения, тренировката може да изцеди силите ви, но редовните упражнения ще направят така, че да се чувствате по-енергични през целия ден.
> Ще живеете по-дълго. Не е тайна, че редовните физически упражнения могат да удължат живота Ви, но ще се изненадате с колко. Според едно проучване, редовните упражнения могат да увеличат живота Ви толкова, колкото ако спрете цигарите.