Виж
количката

0

Какви мерки да предприемем при появата на болезнени крампи в мускулите?


Дата: 24 Окт 2016

Почти на всеки от нас се е случвало да изпита внезапни, болезнени крампи или спазми в мускулите. Тези усещания са изключително неприятни и могат да влошат значително качеството ни на живот. Болезнените крампи и спазми се проявяват най-често нощем. Те може да предизвикат силна болка и дискомфорт, най-често в долните крайници. Спазмите и крампите се проявяват, когато в организмът не е достатъчно хидратиран, или има недостиг на някои жизненоважни витамин и минерали, като магнезий, калий, витамин В-комплекс, витамин Е, цинк и др.

Поради тези причини е необходимо да приемаме достатъчно вода и да се храним с храни, богати на витамини и минерали, за сметка на тестени, сладки или пържени храни.Хранителните добавки и мазила, създадени специално за този тип проблеми обикновено имат изключително благоприятно въздействие при крампи и спазми. Те ще Ви осигурят целия набор от важни хранителни вещества, които ще ви помогнат да възстановите оптималното си здравословно състояние.

 

 

 

Препоръчително е да се консултирате с лекар, преди да предприемете каквито и да е било лекарствени средства или хранителни добавки за третиране на проблема, за да сте сигурни, че си осигурявате най-подходящото лечение.