Затвори
Важно! Всички поръчки са с удължен срок на обработка - до 12 работни дни. Поръчки могат да се правят единствено с метод на плащане "с кредитна/дебитна карта". Повече информация тукРазбрах

Виж
количката

0

Усещате, че гърлото ви дращи, а носа ви тече?


Дата: 05 Дек 2019

Имате първите симптоми на разболяване и се чудите дали сте хванали грип или имате настинка?


Всъщност никой не може да предвиди с точност как ще се развие една инфекция. Понякога настинките са с изразени симптоми на грип, но не са грип. Все пак има едно правило, по което можете да различите дали сте настинали или ви е хванал грипа и това е високата температура. Ако в началото внезапно вдигнете температура и имате кашлица, то най-вероятно става дума за грип. Вирусите на настинката обикновено не предизвикват треска и висока температура.

А знаете ли как да се предпазите от грипните вируси?


Истината е, че от грипа няма да ви спасят нито топлите дрехи, нито огромните дози витамин С, които поглъщате. Когато вирусът вече е попаднал в устата, носа или очите ви, няма значение колко топло сте облечени. Вирусът е най-силно заразен през първите 2-3 дни, когато той още не се е проявил осезаемо. Затова когато имате пряк контакт с вече болен от грип човек, на практика вероятността да го хванете и вие е доста по-малка. А ако грипът вече е проявил първите си симптоми, побързайте и вземете мерки!

 

И така, в сезона на грипа сме. Какво е вашето решение за запушения нос и пресипналото гърло?


"Lichensed" - е натурална формула за облекчаване на дихателните пътища!

 

Продуктите Lichensed са медицински изделия. Една патентована формула, която действа директно на дихателните пътища, освобождава напрежението и отнема болката. Една перфектна комбинация от натурални, активни съставки, разработени в унисон с най-новите, съвременни изисквания и технологии. В състава им са включени натурални екстракти от Исландски лишей, Котешки нокът, Бяла ружа, Росянка, Прополис и Живовляк, които със своите противовъзпалителни, имуностимулиращи и успокояващи свойства, оказват максимална ефективност при възпаления на гърлото, пресипналост, хрема или кашлица.

• Исландският лишей (Cetraria islandica) е многогодишно талусно растение, наподобяващо дребно храстче, съставено от гъба и водорасло. Основното му действие е да стимулира бронхиалната секреция. Още от древни времена се използва като билково лекарство за облекчаване на кашлица и против възпаления в устната кухина. Той съдържа уснинова киселина, която е ефективна с антибиотичното си действие срещу Грам - положителни бактерии, включително Staphylococcus, Streptococcus и Pneumococcus, различни други бактерии и някои патогенни гъбички.

• Котешки нокът (Uncaria tomentosa) е дървовидна лиана растяща в тропическите гори на Централна и Южна Америка. Растението е най-мощният природен имуностимулатор и имуномодулатор. Притежава антиоксидантно и увеличаващо имунната защита действие. Повишава активността на макрофагите и по този начин помага на организма да се справи с външните заразни агенти. Котешкият нокът съдържа 17 различни алкалоида от групата на оксидола и сапонинови гликозиди, които имат силен противовъзпалителен и имуностимулаторен ефект.

• Бяла ружа (Althaea Officinalis) в превод означава "официалният лечител". Полизахаридите съдържащи се в листата и корените ѝ облекчават дихателните пътища и имат успокояващ ефект върху възпалените мембрани в устата и гърлото. Благодарение на антибактериалните ѝ свойства пък се предотвратява възпалението. Тя има способността да увеличава белите кръвни клетки и е много ефикасна за лечение на настинки и пресипналост. Бялата ружа действа обезболяващо върху лигавицата на дихателните пътища, като помага за по-лесното изхвърляне на секретите при бронхит или настинка.

• Росянката (Drosera rotundifolia) е  натурален болкоуспокояващ продукт и едно от най-често срещаните насекомоядни растения Има облекчаващо действие при възпаления на дихателните пътища. Растението омекотява лигавицата и намалява стимулацията на кашлянето. Прополисът е отличен природен "антибиотик" и стимулатор на имунната система. Притежава разностранни действия: бактериостатично (задържа развитието на много видове бактерии), бактерицидно (убива повече от 100 вида бактерии), противовирусно, анестезиращо и противовъзпалително. Изключително ефикасен е за облекчаване симптомите при грип, настинка, инфекции на дихателните пътища, респираторни заболявания.

• Живоляк (Plantago major) Билката се използва като средство за прочистване на бронхите и предизвикване на отхрачване.  Помага на дробовете да се пречистят от насъбрания секрет и убиват вируса причинител на заболяването.

Продуктите Lichensed спомагат да се предотврати влошаването на състоянието и развиването на по-сериозни последици от атаката на вирусите.

 

Ето и продуктите:

• Балсамов Сироп (100ml).

• Балсамов сироп за възрастни (150ml).

• Спрей за гърло.

• Спрей за нос.

• Пастили за смучене.