Виж
количката

0

Усещате, че гърлото ви дращи, а носа ви тече?


Дата: 18 Яну 2018

Припомнете си къде сте били преди 48 часа, защото най-вероятно точно там сте се сдобили с вашата настинка. Според специалистите, на настинката са й нужни два дни за да проникне в клетките и да заяви себе си като се проявят 1-те симптоми - дразнене в гърлото, кихане, запушен нос. И като споменахме кихане, знаете ли, че всяка "кихавица" съдържа около 100 хиляди микроскопични капчици, които летят със скорост над 100 км/час. Ако в този момент се намирате на обществено място - в транспорт, магазин, кино и т.н. пръските от нея ще се разпространят навсякъде около вас в радиус от 1,5 - 2 метра. Така едно единствено безобидно кихане примерно в метрото или на спирката в сутрешните натоварени часове, може да зарази над 150 души само за 5 минути.

 

Имате първите симптоми на разболяване и се чудите дали сте хванали грип или имате настинка?


Всъщност никой не може да предвиди с точност как ще се развие една инфекция. Понякога настинките са с изразени симптоми на грип, но не са грип. Все пак има едно правило, по което можете да различите дали сте настинали или ви е хванал грипа и това е високата температура. Ако в началото внезапно вдигнете температура и имате кашлица, то най-вероятно става дума за грип. Вирусите на настинката обикновено не предизвикват треска и висока температура.

 

И така, в сезона на грипа сме. Какво е вашето решение за запушения нос и пресипналото гърло?


"Lichensed" - Иновативна формула за облекчаване на дихателните пътища!

 

Продуктите Lichensed са медицински изделия. Една патентована формула, която действа директно на дихателните пътища, освобождава напрежението и отнема болката. Една перфектна комбинация от натурални, активни съставки, разработени в унисон с най-новите, съвременни изисквания и технологии. В състава им са включени натурални екстракти от Исландски лишей, Котешки нокът, Бяла ружа, Росянка, Прополис и Живовляк, които със своите противовъзпалителни, имуностимулиращи и успокояващи свойства, оказват максимална ефективност при възпаления на гърлото, пресипналост, хрема или кашлица.

• Исландският лишей (Cetraria islandica) е многогодишно талусно растение, наподобяващо дребно храстче, съставено от гъба и водорасло. Основното му действие е да стимулира бронхиалната секреция. Още от древни времена се използва като билково лекарство за облекчаване на кашлица и против възпаления в устната кухина. Той съдържа уснинова киселина, която е ефективна с антибиотичното си действие срещу Грам - положителни бактерии, включително Staphylococcus, Streptococcus и Pneumococcus, различни други бактерии и някои патогенни гъбички.

 

• Котешки нокът (Uncaria tomentosa) е дървовидна лиана растяща в тропическите гори на Централна и Южна Америка. Растението е най-мощният природен имуностимулатор и имуномодулатор. Притежава антиоксидантно и увеличаващо имунната защита действие. Повишава активността на макрофагите и по този начин помага на организма да се справи с външните заразни агенти. Котешкият нокът съдържа 17 различни алкалоида от групата на оксидола и сапонинови гликозиди, които имат силен противовъзпалителен и имуностимулаторен ефект.

 

• Бяла ружа (Althaea Officinalis) в превод означава "официалният лечител". Полизахаридите съдържащи се в листата и корените ѝ облекчават дихателните пътища и имат успокояващ ефект върху възпалените мембрани в устата и гърлото. Благодарение на антибактериалните ѝ свойства пък се предотвратява възпалението. Тя има способността да увеличава белите кръвни клетки и е много ефикасна за лечение на настинки и пресипналост. Бялата ружа действа обезболяващо върху лигавицата на дихателните пътища, като помага за по-лесното изхвърляне на секретите при бронхит или настинка.

 

• Росянката (Drosera rotundifolia) е  натурален болкоуспокояващ продукт и едно от най-често срещаните насекомоядни растения Има облекчаващо действие при възпаления на дихателните пътища. Растението омекотява лигавицата и намалява стимулацията на кашлянето. Прополисът е отличен природен "антибиотик" и стимулатор на имунната система. Притежава разностранни действия: бактериостатично (задържа развитието на много видове бактерии), бактерицидно (убива повече от 100 вида бактерии), противовирусно, анестезиращо и противовъзпалително. Изключително ефикасен е за облекчаване симптомите при грип, настинка, инфекции на дихателните пътища, респираторни заболявания.

 

• Живоляк (Plantago major) Билката се използва като средство за прочистване на бронхите и предизвикване на отхрачване.  Помага на дробовете да се пречистят от насъбрания секрет и убиват вируса причинител на заболяването.

 

Продуктите Lichensed спомагат да се предотврати влошаването на състоянието и развиването на по-сериозни последици от атаката на вирусите.

 

Ето и продуктите:

• Балсамов Сироп (100ml).

• Балсамов сироп за възрастни (150ml).

• Спрей за гърло.

• Спрей за нос.

• Пастили за смучене.