Виж
количката

0

Интимния комфорт и грижата за него


Дата: 08 Фев 2018

Интимна хигиена


Всяка жена обича козметични продукти, които ухаят страхотно на парфюм. Понякога се заблуждаваме, че сме чисти, защото самата козметика ухае на чистота. Използването обаче на козметика предназначена за тялото в интимната област може да причини неприятности, като инфекции и да влоши интимния ни комфорт. Измиването на тези деликатни области със сапун, душ гел или друг подобен продукт за тяло може да наруши естествената микрофлора на тези части. Влагалището на жената има изградена защита, която се дължи на млечната киселина, произвеждана от лактобактериите в нея. За това, когато използваме неподходящи козметични продукти в тези области нарушаваме микрофлората и се получава среда, която е благоприятна за развитие на микроорганизми, които могат да причинят неприятни симптоми като сърбеж, парене, поява на гъбички и др.

 

 

Значението на подходящите дрехи за интимния комфорт


Понякога, когато бързаме, се изкушаваме да облечем дрехите си на още мокра кожа (и не става въпрос само за бельото). Обличането на дрехите върху мокра кожа, може да предизвика дискомфорт и дразнене. Памучното бельо, което пасва перфектно на Вашия размер е най-подходящият избор. Стегнатото бельо, което се впива в кожата Ви, както и това, което е произведено от синтетични материали не са препоръчителни. В интерес на истината е по-добре да носите леко хлабаво бельо, отколкото прекалено тясно.

 

По време на месечния цикъл


Периодът от месеца, в който сме неразположени е "любим" на всички нас. Освен всичко друго, което ни се случва в тези дни, сме раздразнителни и изнервени. За да си осигурим максимален комфорт, през дните на месечният си цикъл, е необходимо често да подменяме дамските превръзки и тампони.

 

• Дамски превръзки: сменяйте дамските си превръзки на всеки 2 до 4 часа. В противен случай, освен, че няма да се чувствате чисти и свежи ще повишите и вероятността от размножаване на бактериите, намиращи се в областта.

 

• Тампони: за тези от Вас, които предпочитат тампоните, трябва да се отбележи, че тяхната смяна трябва да се прави дори по-често отколкото на превръзките. Поне на 2-3 часа. Освен това, спането с тампони не е препоръчително. За през нощта можете да използвате дамски превръзки, предназначени за нощните часове.