Виж
количката

0

Знаете ли, че с Проколаген е възможно да накараме тялото си да произвежда собствен колаген независимо от възрастта?


Дата: 03 Дек 2019

Знаете ли, че кожата е най-големият човешки орган, тъй като нейната площ е цели 2 квадратни метра. Тя заема почти 16% от теглото ни, а всяка минута ние произвеждаме впечатляващо количество кожни клетки - между 30 и 40 хиляди. Интересно е да узнаем също, че в тялото ни има 206 кости, а при децата броят им е доста повече - 300.

 

И още интересни цифри: За пристъпването само на една крачка е необходимо активирането на до 200 различни мускула. Човешките кости са около 4 пъти по здрави от бетон. Кубичен сантиметър костна тъкан може да издържи над 5 тона тежест.

 

А знаете ли, кой е най-разпространеният протеин в човешкото тяло, който поддържа целия ни организъм в едно цяло?


Колагенът. Той съставлява между 25 и 35% от съдържанието на протеин в цялото тяло. Намира се в костите, мускулите, сухожилията и кожата и се грижи за здравината и структурата им. Колагенът в тялото ни се обновява непрекъснато. Най-стабилен е в костите, където обмяната настъпва всяка година, а най-нестабилен в черния дроб, където се обновява всеки месец. Изграден е от дълги спираловидни пептидни вериги, които съдържат от 19 до 105 аминокиселини, като най-важните от тях са пролин, глицин, хидроксипролин и хидроксилизин, като последните два на практика липсват в другите белтъци. Приблизително една трета от колагена се състои от аминокиселината глицин, който спомага за образуването на мускулна тъкан, а запазването на мускулната маса е от решаващо значение особено с напредването на възрастта, тъй като помага за поддържането на здравето на костите. След 35-та година самопроизводството на колаген драстично намалява. Сухожилията ни започват да се движат по-трудно, а това може да доведе до скованост и подуване. Колагенът е съставката, която подпомага движението и го прави гладко, лесно и безболезнено. Има десетки видове колаген, но най-добрият за нас колаген е този, който организмът сам произвежда. Сега това е възможно с Проколаген.

 

Проколаген провокира образуването на собствен колаген, който се усвоява на 100% благодарение на уникалните си съставки и попада на точното място!

 

Допринася за нормалното функциониране на ставите, костите, съединителната тъкан, скелетната мускулатура, стените на кръвоносните съдове, както и за еластичността и здравината на тъканите. Проколаген съдържа специален патентован комплекс от NDF (Natural Dermo Filler), MSM и обогатен с витамин С, които допринасят за формирането на собствен колаген.

 

• NDF (Natural Dermo Filler) е сух екстракт от бамбук, който съдържа силициев двуокис - структурен елемент на съединителната тъкан и е от съществено значение за образуването на макромолекули като еластин и колаген. Съдържащият се в него витамин Е е мощен антиоксодант, който допринася за защитата на клетките срещу вредното влияние на свободните радикали.

• Витамин С също е мощен антиоксидант и представлява кофактор за синтеза на колаген, стабилизирайки двойната спирала на молекулата.

• MSM(метилсуфанилфонилметан) е биологично активна форма на сярата и допринася за възстановяване образуването на напречните връзки в колагена, запазвайки еластичността.  Подпомага синтеза на много ензими, хормони, аминокиселини, антитела и антиоксидантни молекули. Има силно изразено противовъзпалително действие.

 

Последните проучвания показват, че правилната интеграция на витамин С, витамин Е, силициев двуокис и органична сяра, играят важна роля за намаляване на ефектите на стареене на кожата, като защитава структурните влакна на колаген от неконтролирано разграждане и спомага за поддържане  баланса на нивото, на извънклетъчната матрица.

 

Проколаген работи за запазване нормалното състояние и функциониране на ставите, костите и съединителната тъкан възможно най-дълго време. Предпазва колагеновите и еластиновите влакна от деградация и стимулира производството на нов колаген.