Виж
количката

0

Лек слънцезащитен продукт за идеално матирана кожа


Дата: 18 Май 2018

Мазната, склонна към акне кожа, най-често срещаното състояние на кожата по целия свят, е особено податлива на слънчеви увреждания. Eucerin разработи слънцезащитен крем-гел с фактор 50+, "Sun Gel-Creme Oil Control Dry Touch SPF 50+", който е предназначен специално за мазна и акнеична кожа и отговаря на специфичните ѝ потребности. Приятно, леко усещане и матирана кожа на слънцето - за това мечтаят хората с мазна и склонна към акне кожа. Повечето от тях знаят, че се нуждаят от слънцезащита, но се притесняват, че слънцезащитните продукти ще влошат състоянието им и ще оставят кожата с неприятното усещане, че е допълнително омазнена и лепкава.

 

 "Мазната, склонна към акне кожа се нуждае от постоянна грижа, която регулира производството на себум и се понася добре от кожата."

казва Анет Бюргер от научно-изследователския отдел на Eucerin.

 

"В най-добрия случай фотозащитата трябва да отговаря на същите изисквания."

Анет Бюргер

 

Учените от Eucerin използваха експертните си познания в областта на фотозащитата и грижата за кожата, за да разработят слънцезащитен продукт специално за нуждите на мазната и акнеична кожа. Резултатът е ултра леката гел-крем текстура на "Eucerin® Sun Gel-Creme Oil Control Dry Touch Face SPF 30" и 50+. Двата продукта съдържат ефикасни UV филтри, биологична клетъчна защита и технология за контрол на омазняването. Тя е уникална комбинация от три абсорбиращи себума пигмента и Л-карнитин, който намалява производството му. Формулите осигуряват моментално и дълготрайно матиране на кожата.

 

Специално разработена слънцезащита за мазна и акнеична кожа


Освен отличната фотозащита на продутките, дерматологичните и клинични изследвания показват, че те подобряват състоянието на кожата:

• Видим ефект против лъщене. Обективни изследвания доказват моменталния ефект против лъщене. 5 мин. и 30 мин. след нанасяне резултатите са впечатляващи. Експертна оценка и количествени измервания доказват много значим ефект против лъщенето и в двата момента. 100% от участниците в проучването дават положителна оценка 30 мин. след нанасянето, а 96% дори непосредствено след нанасянето.

• Незабавен матиращ ефект. Незабавният матиращ ефект беше потвърден в тестове с клинична фотография, визуален анализ, експертна оценка и самооценка на потребителите. Те нанасяха "Eucerin® Sun Gel-Creme Oil Control Dry Touch SPF 50+" на дясната половина на лицето и друг слънцезащитен продукт с фактор 50+ на лявата половина. Клиничната фотография беше направена 5 минути след нанасяне на продукта.

• По-малко мазна кожа. В друго групово клинично проучване 90% от участниците потвърдиха, че след 4 седмици употреба на Sun Gel-Creme Oil Control Dry Touch кожата им е започнала да се омазнява по-млако. Жените нанасяха продукта 2 пъти на ден.

• Много добра поносимост от кожата. Eucerin® Sun Gel-Creme Oil Control Dry Touch SPF 50+ е изключително лек, попива бързо и се понася много добре от кожата.

 

Това беше потвърдено от лекари в друго клинично проучване с пациенти с мазна кожа и акне.


Формулата е некомедогенна, без парфюм и парабени. Препоръчва се за ежедневна употреба.