Виж
количката

0

На открито без притеснения от насекомите


Дата: 26 Юни 2018


През топлите месеци хората са непреодолимо привлечени от желание да са навън сред природата, за късна следобедна закуска, вечеря по залез слънце, вечерно шоу с фойерверки, нощуване на открито. Тези моменти не трябва да бъдат помрачавани от досадни комари и други неприятни насекоми, чиято популация расте в резултат на пролетните дъждове.
За щастие, на българския пазара се предлага богато разнообразие от продукти, които ще държат нежеланите инсекти далеч от вас.

 

Дерматолози отбелязват, че всеки човек, независимо от своя тип кожа, може да намери подходящите за него спрейове или кремове. При това предлаганите качествени продукти са с лек и приятен аромат, оставяйки усещане за комфорт и свежест.
 

Модерните репеленти срещу комари и други хапещи и кръвопиещи насекоми са с дълготрайно действие и не е нужно да бъдат нанасяни повече от два пъти дневно.

Те отблъскват дразнещите комари и насекоми и не им позволяват да достигат до откритите части на тялото. В много от случаите препаратите са обогатени с екстракти от билки или други растения с благотворно въздействие върху кожата. Това осигурява нейната дълготрайна хидратация.

Подходящи за всекидневна употреба, те са чудесно средство за защита по време на почивка, къмпинг, екскурзия, риболов.
 


Подходящият за вас репелент може да се предлага под различни форми. Например, като крем, спрей, лосион, стик или гел. 

 

За малките деца също е лесно да се намери подходящия препарат. Могат да бъдат открити множество продукти, представляващи природни, органични и водоустойчиви репеленти за малки деца. Но, ако родителите са притеснени да използва такъв, експертите съветват те да се насочат към употреба на благоуханни етерични масла или растения, чийто аромат е неприятен за насекомите. Важно да се запомни е, че забавлявайки се сред природата, възможно най-малка част от телата на децата трябва да бъдат оставени незащитени.

 

Във всеки случай - независимо дали става дума за пикник или пътуване до далечна дестинация - репелентите надеждно и безопасно пазят от комари през топлите месеци.