Виж
количката

0

FLORA – формулa от ново поколение, съчетаваща пробиотици и пребиотици за двойно по-голяма сила и защита на организма


Дата: 05 Юли 2018

Когато равновесието между различните видове микроорганизми, които населяват стомашно-чревния тракт е нарушено,  това се отразява на цялостното здравословно състояние на организма.

Нездравословният начин на живот и някои външни фактори, като неправилно хранене, вирусни инфекции или прием на антибиотици водят до дисбиоза.

Приемът на антибиотици често дава отражение върху състоянието на чревната микрофлора. Появява се диария, от която страдат до 35% от хората, приемащи антибиотици. Това е така, защото антибиотиците намаляват резистентността на чревната флора към колонизацията с патогенни бактерии.

Стомашно неразположение може да се появи по време на антибиотичния прием или до два месеца след това. За да се справим с този неприятен страничен ефект, е необходимо да се възстанови балансът на чревната флора, който е бил нарушен от предшестващата терапия.

Продуктите FLORA са синбиотици разработени специално за да подпомагат нормалното функциониране на хрaносмилателната система и да облекчават болките и стомашните неразположения при децата и  възрастните.


FLORA е синбиотик от най-новото поколение, който комбинира в себе си пробиотици и пребиотици за двойно по-голяма защита на организма.

Думата "пробиотик" произлиза от гръцки език и означава "за живота". Пробиотиците всъщност са живи микроорганизми, които влияят благотворно, подобрявайки вътрешния микробен баланс на стомашно-чревния тракт. 

FLORA съдържа подбрани щамове от живи млечнокисели бактерии – Лактобацили (Lactobacillus acidophilus), бифидобактерии (Bifidobacterium longum) и Стрептококус термофилус (Streptococcus thermophilus). Той съдържа и още един пробиотичен щам Бацилус коагуланс (Bacillus coagulans), който е много устойчив на вредни влияния, като антибиотиците например.

Съдържанието на синбиотика FLORA е обогатено с Фруктоолигозахариди (FOS), които допълват и насърчават правилното развитие и действие на млечно-киселите бактерии.

Полезните бактерии произвеждат и важни за организма ни вещества – незаменими аминокиселини, витамини (В1, В2, В6, В12, К) и ферменти, чрез  които приетата храна се разгражда.Как по-точно действа FLORA?

 

~ FLORA спомага за потискане растежа на патогенните щамове, т.е. не позволява на вредните бактерии да се развиват.

Пробиотиците във FLORA отделят вещества, които имат антимикробно действие.

~ FLORA подпомага образуването на механична бариера, населявайки повърхностния слой на стомашно-чревната лигавица с добри бактерии, които пречат на други бактерии да се размножат.

~ FLORA спомага за увеличаване броя на имунните клетки. Прави организма по-устойчив на външни въздействия.­ При промяна на микроорганизмите в чревната флора когато се приемат пробиотици, се повлияват пряко защитните функции на имунната система.


FLORA е синбиотик, който благоприятства състоянието на стомашно-чревния тракт като подпомага населяването му с естествените непатогенни микроорганизми и така повлиява за коригирането на стомашния дисбаланс, укрепва имунитета и се грижи за комфорта на стомаха.

За нежният детски организъм се предлагат: Flora Bimbi - 10 сашета и Flora Bimbi – 6 флакона за еднократна употреба, съдържащи 7 милиарда живи бактерии и FOS(Фруктоолигозахариди). Те са една уникална комбинация от пробиотици, пребиотици и витамин В комплекс, специално създадена и съобразена с нежния детски организъм за поддържане на баланса на чревната флора.


Flora Bimbi - 6 флаконa имат уникално съхранение на пробиотичните култури, които за разлика от други продукти с пробиотици за деца, се освобождават във водна среда, точно преди консумация, защото в противен случай трудно биха останали жизнени. Могат да се приемат от кърмачета и деца до 7 години.


Flora Bimbi - 10 сашета съдействат за потискане на развитието на болестотворните бактерии, които са от основните причинители на стомашно-чревни неразположения. Те са особено подходящи  по време и след прием на антибиотици. Едно саше дневно дава нужната доза микс от пробиотици и пребиотици за здрава чревна флора при деца от 6 до 14 години.


Flora 10 - капсули e продукт за възрастни, който съдържа 10 милиарда живи бактерии и FOS и благоприятства поддържането на баланса на стомашно-чревната флора.  Капсули в специално защитена среда, които гарантират достигането на вложените пробиотици и пребиотици до тънките черва, където да бъдат ефективни. Допринасят за елиминиране на чревни неразположения или чувство за тежест и подуване. Намаляват нежеланите ефекти при антибиотична терапия и притежават силен имуномодулиращ ефект.