Виж
количката

0

Natural Factors – натурални продукти, заредени с енергия от природата!


Дата: 05 Сеп 2018

Natural Factors е най-големият производител на природни продукти в Северна Америка. Компанията има дълги традиции в създаването на чисти билкови екстракти, витамини и минерали, омега-3 мастни киселини, пробиотици и други добавки за здраве и красота. Опитът на Natural Factors в билковата медицина датира от 50 години насам. Като един от лидерите в индустрията, брандът успява да изгради дългосрочно доверие у клиентите си.

 

Когато фактите говорят или защо да се доверите на Natural Factors!

 

Natural Factors разпознава нуждата от тестване и верификация на продуктите си още през 80-те години на миналия век - много преди това да стане официално изискване. По това време никоя друга компания в сферата на натуралните добавки не е правила подобни тестове. Това е само един от начините, чрез които Natural Factors успява да постигне най-високите стандарти за качество и безопасност.

 

Днес Natural Factors използва най-високотехнологичните методи за валидиране на чистотата, качеството и ефективността на продуктите си. Сред тях е и т. нар. Масспектромия – сложен тест, най-модерната аналитична технология, необходима за окончателния анализ на крайните продукти. Мас-спектралният анализ удостоверява евентуално наличие на замърсители открива на молекулярно ниво над 400 вида пестициди, разтворители, тежки метали и др. Малко са компаниите, които инвестират толкова средства, за да гарантират 100% качество, осезаем ефект и безопасност на продуктите си.

 

Natural Factors използва най-модерния метод за извличане на екстрактите. Това е т. нар. EnviroSimpex® метод, който напълно запазва качеството на плодовите и растителните екстракти по време на обработка. За сравнение, при много други традиционни методи за извличане на екстракти, естествените фитохимикали в суровите растения до голяма степен биват унищожени, което намалява терапевтичните ефекти на крайния продукт. EnviroSimpex® напълно запазва съдържащите се в растенията фитохимикали, витамини, минерали, антиоксиданти, за да въздействат те оптимално върху организма. EnviroSimpex® методът НЕ включва употребата на химикали, разтворители и етанол!

 

 

Продуктите на Natural Factors са произведени в съответствие с изискванията на Фармакопеята на САЩ и се регулират от Отдела за защита на здравето на канадското правителство. Продуктите на Natural Factors са сертифицирани от ISURA – една от най-престижните независими организации за сертифициране на хранителни добавки и продукти от хранително-вкусовата промишленост. ISURA прилага голям набор от аналитични методи за проверка на състава, включително споменатия мас-спектрален анализ.

 

Natural Factors работи съвместно с учени от университети и изследователски центрове в Северна Америка, Европа и Австралия, както и с натуропати, билкари и диетолози. Фермите на Natural Factors - специално място, където се отглеждат organic растения! Natural Factors притежава собствени ферми за биологично земеделие. Там се отглеждат всички билки, зеленчуци и плодове, от които се извличат екстрактите, влагани в крайните продукти. Фермите на Natural Factors се намират южно от градчето Армстронг в Британска Колумбия (Канада). Разположени са в долина между двете езера Отър Лейк и Суон Лейк. Фермите на Natural Factors се отличават с organic сертифицирани почви, формирали се в продължение на хилядолетия и наистина - уникални! Благодарение на непрекъснато вливащите се в долината води на Отър Лейк и Суон Лейк, земята там е натрупала огромни количества органични вещества, а получените алувиално-ливадни почви са изключително плодородни. Изборът на семена е критично важен! Едно от предимствата на биологичното земеделие е абсолютният контрол върху подбора на семена. Във фермите на Natural Factors се използват нехибридни семена, които НЕ са ГМО и не произлизат от болни или наранени култури. Някои от нехибридизираните култури, отглеждани във фермите са ехинацея, астрагал, люцерна, лавандула и др. Растенията се торят с биотор и други естествени средства. Прецизен контрол върху реколтата! При механичното събиране на реколтата растенията не се избират на база зрялост, което компрометира лечебната им сила. Във фермите на Natural Factors растенията се берат в точно определен момент, когато съдържат най-високи нива на биологично активните си съставки.

 

В богатата продуктова гама на Natural Factors ще намерите решение на всеки здравословен проблем. Независимо дали търсите естествени продукти за сърдечно-съдовото здраве, имунната система, ендокринната система, нервната система и мозъка, за отслабване, срещу алергии, за тонус и увеличаване на енергията….

 

Не отлагайте най-важното за утре – погрижете се за здравето си още днес с помощта на Natural Factors!