Виж
количката

0

Как да използваме козметика против бръчки максимално ефективно


Дата: 17 Сеп 2018

Как да използваме козметика против бръчки максимално ефективно

 

Дерматолозите разкриват как да използвате анти ейдж козметиката, за да се наслаждавате на най-добри резултати:

 

1. Започнете с един продукт – Използването на няколко продукта против стареене по едно и също време може да раздразни кожата, а това да направи признаците на стареене по-забележими.

2. Тествайте продукта преди да го приложите върху лицето – Дори хипоалергенните продукти могат да причинят реакция по кожата. За да тествате продукт, нанесете малко количество върху вътрешната страна на предмишницата. Повторете процедурата отново всеки ден в продължение на 4-5 дни. Ако кожата изглежда нормална (без зачервяване, сърбеж и други реакции) можете да приложите крема и върху лицето.

3. Спрете да използвате продукт, който щипе или пари по кожата при нанасяне - Раздразнената кожа изглежда по-стара. Ако използвате продукт, предписан от дерматолог, попитайте дали трябва да има такъв ефект преди да спрете да го използвате. Някои продукти по лекарско предписание може да имат подобен ефект.

4. Спазвайте указанията – някои кремове съдържат активни съставки, които могат да причинят проблеми, ако ги нанасяте по-често от указаното. Може да се окажете със запушени пори, прекалено суха кожа или с петна по кожата.

5. Дайте време на продукта да проработи – Хидратиращият крем може видимо да изглади фините линиите и бръчици по лицето само за няколко дни, но обикновено повечето продукти се нуждаят от поне 6 седмици, за да проработят. Бъдете търпеливи и дайте на продукта време да проработи.

6. Продължавайте да използвате продукта, ако искате да продължите да виждате резултати – хората често спират да използват даден продукт, след като видят подобрение.

7. Защитете кожата си от слънцето – Слънцезащитата помага за намаляване на признаците на преждевременно стареене на кожата. Също така слънцезащитните продукти позволяват на кожата да се регенерира и намаляват риска от рак на кожата.

8. Използвайте овлажнител – Овлажнителят „улавя“ вода в кожата. Това допълнително овлажняване може да намали появата на фини линии и бръчици и да освежи тена.

9. Забравете за солариума – Изкуствено добитият тен ускоряваа процесите на стареене на кожата. Солариумът може да доведе до преждевременни бръчки, поява на възрастови петна и други нежелани признаци на стареене.

10. Не експериментирайте с козметични процедури вкъщи – Не се изкушавайте да закупите уред за лазерно третиране на кожата или други процедури за намаляване на бръчки. Неправилното използване на тези уреди може да бъде не само фатално за кожата, но и изключително опасно за здравето.