Виж
количката

0

Витамини K2 и D3 – супер комбинация за здрави кости и зъби!


Дата: 05 Ное 2018


* Промо цена на Витамин К и D на  Natural Factors в Аптеки Ремедиум и Remedium.bg през месец ноември 2018г.

Тя е последното, което искате да ви се случи. Тя е коварна и може да краде от здравето ви с години, без изобщо да предполагате. Тя е и едно от най-разпространените заболявания в световен мащаб – според статистиката засяга около 75 млн. души в Европа, САЩ и Япония. Тя се нарича остеопороза и може дотолкова да отслаби костите ви, че и най-лекото натоварване да доведе до счупване.

Най-типични при остеопороза са фрактурите на бедрената кост, китката и прешлените. Между 1990 и 2000 г. броят на фрактурите на бедрената кост е нараснал почти с 25% в световен мащаб. Очаква се до 2050 г. рискът от фрактури на бедрената кост да нарасне с 240% за мъжете и 310% за жените. Фрактурата на бедрената кост може да има сериозни последствия, включително инвалидност при по-възрастните.

Защо я наричат "тихата болест“? Остеопорозата може дълго да „изяжда“ костите ви, без да даде какъвто и да било знак. Тя прави така, че в продължение на години костите да губят от своята плътност и здравина, без налице да има никакви симптоми. Ето защо превенцията е най-успешната мярка срещу остеопорозата.


 

Доказано е, че добрата профилактика в ранните години от живота намалява риска от остеопороза с повече от 75%. Сигурно тук веднага се сещате за калция, който поддържа костите и зъбите здрави. Да, той е важен, но за да свърши полезните си действия по отношение на костите и зъбите, калцият се нуждае от един много важен помощник – витамин К. Нещо повече – без помощта на витамин К, калцият може да причини повече вреди, отколкото ползи.


Витамин К и значението му за костите. Ролята на витамин К за костното здраве е известна от няколко десетилетия насам. Едва през последните няколко години обаче, той започва да получава вниманието, което заслужава.

Витамин К е мастноразтворим витамин, който има две основни форми – К1 (филоквинон), който се среща се в растителните храни и особено в зеленолистните зеленчуци и К2 – т. нар. менаквинон, чиито ползи за здравето са най-съществени.


От семейството на К2 най-важен е МК-7 (менахинон-7) – натуралната форма на витамин К2, която се отличава с оптимална абсорбция и най-продължително действие след прием. МК-7 се среща в относително малко храни, като негови най-добри източници са ферментиралите продукти и традиционната японска храна натто, която се приготвя от семена на ферментирала соя.

Без присъствието на К2 калцият ще започне да се натрупва в меките тъкани и основно – в кръвоносните съдове, вместо в костите и зъбите. Така калцият не само няма да заздрави костите и зъбите, но ще влоши сърдечно-съдовото здраве, създавайки предпоставки за атеросклероза. Тук ролята на витамин К2 е определяща, тъй като той навигира калция, насочвайки го в правилната посока. Витамин К2 подпомага инкорпорирането на калция на правилните места – в костите и зъбите, вместо в артериите.

Защо витамин D3 също е важна част от пъзела? Ролята на D3 (холекалциферол) за здравето на костите е добре известна. Той е важен за отлагането на калция в костните тъкани и в дентина, както и за костната минерализация. Съществено е и значението му за усвояването на калция от храната – витамин D насърчава този процес, така че от оптималните му нива в организма зависи какви количества калций ще можем да извличаме от диетата. В комбинация, витамините К2 и D3 укрепват костите и намаляват риска от развитие на остеопороза, и същевременно заздравяват зъбния емайл, подпомагайки съхранението на важни минерали в зъбите.

 

В обобщение: Благодарение на витамин D3 организмът ще може да извлича оптимални количества калций от диетата. Благодарение на витамин К2, калцият ще се натрупва там, където му е мястото – в костите и зъбите, вместо в артериите.

Витамин К2 (МК-7) 120 mcg и D3 1000 IU – всичко, което ви е нужно, за да имате здрави кости и зъби! Продуктът на канадската компания Natural Factors - Витамин К2 (МК-7) и D3 е източник на най-бионаличните форми на витамините К и D – менаквинон-7, извлечен от ферментирали соеви зърна (натто) и холекациферол (D3) от ланолин.

Разфасовка: 60 софтгел капсули. Прием: по 1 софтгел капсула дневно. Витамин К2 (МК-7) и D3 стига за прием от 2 месеца. Витамин К2 в 1 софтгел капс.: 120 mcg. Витамин D3 в 1 софтгел капс.: 1000 IU (25 mcg).

Витамин К2 (МК-7) и D3 осигурява естествена и оптимална защита за костите и зъбите! Препоръчва се в следните случаи:

-с цел профилактика;

-менопауза;

-лоша диета, бедна откъм полезни вещества и прекомерен прием на прости въглехидрати; хранителни разстройства (булимия или анорексия);

-уседнал начин на живот, недостатъчна физическа активност;

-тютюнопушене и прекомерен прием на алкохол;

-генетична предразположеност.

Доверете се на качеството, гарантирано от 50-годишния опит на Natural Factors, Canada – лидер в производството на натурални продукти за здраве и красота!