Виж
количката

0

Бял трън за защита на черния дроб


Дата: 26 Ное 2018

 

Белият трън е билка, която има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства и обикновено се използва за детоксикация на организма, особено на черния дроб, както и за подпомагане на организма при чернодробни проблеми и проблеми с жлъчния мехур. Белият трън, известен още като Silybum marianum, има характерни лилави цветове с бели жилки, които според поверията са причинени от капка от млякото на Дева Мария, паднала върху листата му.

Белият трън расте предимно в Калифорния, но може да се отглежда и в много части на света с топъл климат. Активната съставка в белия трън е мощният антиоксидант силимарин, на който се дължи хепатопротективното му действие. Ползите от белия трън се изразяват в изтегляне на токсините от тялото, предпазване на черния дроб от увреждане, способността за насърчаване на здравословната храносмилателна функция чрез стимулиране на образуването на ензими, увеличаване производството на жлъчка, намаляване на възпалението и успокояване на лигавиците в тялото. Силамаринът, който е флавоноид, се използва в традиционната медицина като естествено средство за подкрепа при заболявания на черния дроб поради мощната му антиоксидантна активност.

 


Черният дроб постоянно работи усилено, за да подпомага защитата ни от токсините, които са често срещани в нашето ежедневие, действа като филтър и премахва вредните вещества от тялото. Изследванията показват, че белият трън спомага за намаляване на увреждането на черния дроб, което се дължи на лекарства по лекарско предписание, употреба на алкохол, антибиотици, замърсяване, тежки метали и т.н.


 

На пазара има много продукти, съдържащи бял трън. Семената и листата на билката могат да се консумират под формата на хапчета, прах, тинктура, екстракт или чай. Семената наистина могат да се консумират и напълно сурови, но обикновено хората предпочитат да приемат екстракт от билката или хранителна добавка, за да консумират по-висока доза за по-добри резултати.


Milk Thistle 200mg е специално създадена хранителна добавка от GNC, съдържаща екстракт от семената на Бял Трън, която подкрепя черния дроб и допринася за оптималното протичане на чернодробните функции.
Белият трън има силно детоксикиращо и антиоксидантно действие, той пречиства организма от токсичните отпадни продукти и тежки метали и предпазва клетките от вредното влияние на свободите радикали.
Екстрактът от семената на Бял трън подпомага храносмилането, спомага функциите на стомашно-чревния тракт и подпомага клетъчната регенерация и възстановяването на черния дроб. 


Виж още>