Виж
количката

0

Вагизан - Грижа за женското интимно здраве!


Дата: 04 Дек 2018

Когато чувствате кожата на лицето си суха и опъната, веднага посягате към крема за лице, нали? Защо, тогава, същото да не важи за Вашата интимна област? Симптоми като усещане за сухота, парене и сърбеж засягат много жени, но никой не говори открито за това. Вагизан е тук да разруши всички табута и да говори открито за вагиналната сухота, защото, както показват проучванията, всяка втора жена над 45 години е засегната*. Не само менопаузата обаче става причина за вагинална сухота, този проблем може да се появи вследствие на стрес, прием на противозачатъчни или определени медикаменти, кърмене, операция на матка и яйчници, химиотерапия и т.н.

 

Затова нека направим един тест:

Vagisan Овлажняващ крем без съдържание на хормони е надеждно средство срещу симптомите на вагинална сухота. Тъй като е под формата именно на крем, а не гел, той снабдява епитела на вагината и външната генитална област не само с влага, но и с омекотяващи липиди. Така, редовната употреба на Vagisan Овлажняващ крем може да помогне за предотвратяване на раздразнението във вагината и външната генитална област и да реши проблема вагинална сухота в дългосрочен план.

Различните зони на интимната област образуват една функционална единица и имат балансирана, естествена система за защита и самопочистване. Всичко във вагината и във външната част (вулвата) обикновено е насочено към добрата защита срещу чужди микроорганизми (бактерии и гъбички). Ако тази защитна система е нарушена, може да се развие инфекция и дразнене (като усещане за парене и зачервяване), както във вътрешната, така и във външната област. Важно е, особено за жените, които са податливи на вагинални инфекции и/или имат чувствителна кожа в областта на вулвата, да внимават за проблеми в цялата област, както отвътре, така и отвън, защото външните проблеми могат да повлияят на влагалището и обратно.

 

Фактори, които могат да доведат до раздразване на кожата:


• Алкалните сапуни нарушават киселинния защитен слой на кожата.

• Употребата на дамски превръзки без дишащо покритие може да повиши рН по кожата на вулвата, което от своя страна нарушава защитния киселинен слой.

• Той може също така да създаде топла и влажна среда, която благоприятства растежа на гъбички и бактерии.

• Душ-геловете със силно обезмасляващи почистващи субстанции могат да премахнат липидите от кожата.

• Консерванти и парфюми, като например съдържащите се във влажна тоалетна хартия и много дамски спрейове, могат да предизвикат дразнене на кожата и алергии, стимулирани от факта, че тези продукти не се изплакват, а остават върху кожата след употреба.

• Депилиращите кремове често съдържат агресивни съставки, които могат да причинят кожно зачервяване, сърбеж и изгаряне. Принципно няма проблем с бръснене или отстраняване на космите в района на бикините, но бръсненето може да причини микро наранявания по кожата, осигуряващи входни врати за микроорганизми които стимулират кожните инфекции в тази област. Някои жени, също така, имат естествена склонност към врастване на косъма; с други думи, след бръснене или депилация израстващият косъм не расте навън, а навътре в кожата. Това причинява сърбеж и възпаление. Ако към това се прибави бактериална инфекция на космения фоликул, възниква фоликулит (възпаление на космения фоликул), което изисква медицинско лечение.

• Хлорът, който се използва за дезинфекциране на плувни басейни, може да причини кожно дразнене и кожни алергии при чувствителните към него лица.

• Триенето също води до дразнене на кожата. То може да се причини от груба тоалетна хартия с високо съдържание на дървесни фибри или от прекалено тесни панталони, бельо тип "прашка" или носене на панталони без бельо.

Кожното дразнене във вулвовагиналната област не е необичайно след сексуален контакт. Ако сте чувствителна, трябва да ползвате крем за кожата в тази зона предварително, а евентуално и след това. Ако вулвата и вагината са прекалено сухи, може да помогне гел или крем (напр. Vagisan Овлажняващ крем).

• Следите от урина и изпражнения също могат да раздразнят кожата. Необходимо е да обсъдите с Вашия лекар всякакви проблеми на пикочните пътища или червата, които може да имате.

• Тясното и прилепнало облекло или бельо, изработени от синтетични влакна, дамски превръзки с изкуствено покритие и найлонови чорапогащи могат да доведат до акумулиране на топлина и влага в интимната област, което благоприятства кожните раздразнения и инфекции.

• Топлата вода в неколкократно използвана, недостатъчно дезинфекцирана спа вана, както и парната баня, са идеален биотоп за всички видове микроорганизми. Кожата, която престоява в тази влажна среда за дълъг период от време, има тенденция да набъбва и защитният киселинен слой бива нарушен, което увеличава вероятността от кожно дразнене и/или вагинална инфекция.

 

Vagisan Интимен лосион допринася за Вашата интимна здравна грижа, като същевременно Ви кара да се чувствате комфортно. Леките измиващи продукти внимателно почистват външната интимна област, докато млечната киселина осигурява подходящо за кожата pH от около 5, като по този начин предпазва естествения защитен киселинен слой на кожата. Преработената натурална суроватка и млечна киселина подпомагат собствената флора на кожата за поддържането на силна защита. Добавеният екстракт от лайка омекотява кожата. Подходящ за ежедневна употреба от всички жени във всички възрастови групи, по време на бременност и дори при вагинална инфекция.

 

Превенцията също помага. Здравата вагинална флора с голям брой млечнокисели бактерии е важна за естествената защита от инфекция. Ако естественото равновесие във влагалището е нарушено и защитната система вече не функционира, може да възникне вагинална инфекция (например бактериална вагиноза, гъбична инфекция). По време на бременността здравата вагинална среда е особено важна, тъй като нарушаването на вагиналната флора (дисбиоза), което се разпознава по наличието на рН над 4,5, може да повиши риска от преждевременно раждане. За да се възстанови и поддържа здравата вагинална среда може да се наложи да използвате млечна киселина.

 

 

Vagisan млечна киселина – вагинални свещички (песари) се използва по веднъж всяка вечер за 5–7 дни последователно или 2–3 пъти седмично според необходимостта. Употребата на млечна киселина се препоръчва:

• След курс на лечение с антибиотици (напр. след тонзилит).

• След лечение на вагинална инфекция.

• Като превантивна мярка, ако има тенденция за честа поява на вагинални инфекции.

• След менструация (кръвта е алкална).

• След полов акт (спермата е алкална).

 

Търсете продуктите Вагизан без рецепта в Аптеки Ремедиум и на remedium.bg.

 

*Източник: menopause.org