Виж
количката

0

Как да изберем подходящия козметичен комплект за подарък?


Дата: 12 Дек 2018

Козметичните комплекти са великолепен подарък, но и трудни за подбиране – някои хора мразят червено червило, докато други са чувствителни към някоя от съставките. Но не е задължително да знаете вида кожа на своите познати или близки, за да изберете идеалния разкрасителен продукт. Достатъчно е да имате известна представа за техните предпочитания. Имат ли определени естетически предпочитания? Интересуват ли се за какво се използва слузта на охлюва? Снобеят ли относно естетиката в банята? Ако е така, със сигурност ще намерите подходящия комплект разкрасителни продукти за тях.

 

Готовите козметични комплекти, които съдържат парфюми, кремове за лице и тяло, душ гелове, сапуни, продукти за коса, гримове и всякакви други продукти за грижа за лице и тяло,  са винаги чудесна идея за коледен подарък, какъвто всеки би се радвал да намери под коледната елха.

 

Ето няколко идеи, които ще улеснят вашия избор.

 

Комплекти за баня


Обикновено нямаме навика да купуваме комплекти за баня за самите себе си, но винаги ни е приятно да получаваме такива като подарък, защото са практични и никога не остават неизползвани. Комплектите за баня обикновено съдържат соли за вана, душ гелове, сапуни, гъби за бяна и всякакви други продукти, които превръщат къпането в наистина релаксиращо изживяване. В големите аптеки и парфюмериите има комплекти от всякакъв тип и за всеки джоб. Специално за Коледа много марки пускат комплекти в специални празнични опаковки.

 

Лимитирани серии гримове


С лимитирана коледна серия гримове никога няма да се изложите. Обикновено тези комплекти не са особено евтини, но пък си остават наистина ценен коледен подарък. Всяка година, големите козметични марки пускат специални лимитирани серии за Коледа в красиви опаковки, които създават празнично настроение. От червила до сенки за очи, от парфюмерийни комплекти до гланцове за устни и пудриери. Специален подарък, какъвто не можете да намерите по друго време през годината, и които може да бъде дори колекционерски, би зарадвал всяка жена.

 

Кремове за лице и тяло


Изборът от коледни комплекти с продукти за лице и тяло е огромен. Тези комплекти са особено добра идея за подарък, когато знаете коя е любимата марка на получателя. Все пак, ако не сте много близки с хората, за които купувате подобен подарък, по-добре не избирайте комплект с крем против бръчки, защото може да ги обидите. В такива случаи по-добре заложете на комплект с хубав хидратиращ крем за лице.

 

Разбира се, всеки може да създаде сам козметичен комплект с продукти по избор, за да подари специален персонален комплект. Можете да купите несесер за баня или малко козметично куфарче и да го напълните с малки разфасовки на любими козметични продукти, гримове и аксесоари. Това е страхотна идея за практичен подарък, подчертаващ добро лично отношение и близост с получателя. 

 

На какво да обърнете внимание при подбора на подходящите комплекти с грим

 

Полагането на фон дьо тен е първата и основна стъпка в гримирането. Някои жени смятат, че използването на леко по-тъмeн от естествения цвят на кожата ще им придаде лек тен, но това не е вярно. Трябва да се подбере основа, която безпроблемно се съчетава с кожата.  Ще я познаете по това, че след като бъде поставена, не се отличава от кожата. Следващата стъпка е подборът на правилната пудра. Подберете такава, която е съвместима с тена на кожата. Ако искате да постигнете тен, тогава се насочете към бронзиращите пудри. Те придават приятен бласък на кожата, както и лек допълнителен тен. За предпочитане е да се използват различни бронзиращи продукти за през деня и за вечерта. Червилото и моливът за устни правят устните да изглеждат невероятно. Поставянето на малко по-светъл цвят в центъра на долната устна прави устните да изглеждат по-големи.

 

Очите са първото нещо, в което хората се вглеждат. Нанасянето на очна линия трябва да става внимателно и съобразено с причината за гримирането. Например, за разходка с приятели през деня е нужна далеч по-малко очна линия, отколкото при посещение на нощен клуб. Сенките за очи са един от забавните елементи в козметичните комплекти. Има голямо разнообразие от сенки и могат да се комбинират по множество начини, с което да се постига нов и вълнуващ външен вид.

 

По това време на годината множество марки предлагат подаръчни комплекти с най-добрите си и популярни продукти, както и комплекти с продукти, които взаимно се допълват. Комплектите често са по-изгодно предложение, отколкото закупуването поотделно на включените в тях продукти, а в допълнение са и в красива опаковка. В някои случаи комплектите са и великолепен начин да тествате нова марка, тъй като включената козметика е по-голяма от тестерите, но в същото време е в по-малко количество от редовните продукти на рафта в аптеката. Много удачен избор в подобна ситуация са комплектите „всичко в едно“, които позволяват да се тества нова марка и да се получи реално усещане за нейните качества.