Виж
количката

0

Насладете се на слънчевите лъчи без притеснения за здравето на кожата


Дата: 10 Май 2019

Насладете се на слънчевите лъчи без притеснения за здравето на кожата

 

Още с първите пролетни проблясъци на слънцето всички започваме да се замисляме за предпазването на тялото от вредните UV лъчи. Нови формули, повече удобство и конкретни ползи за кожата са само част от главните фактори зад иновациите при слънцезащитната козметика. Преди всеки сезон компаниите търсят своето място, опитвайки се да изпъкнат пред останалите. В резултат предлагат не просто UV защита, а средства за защита от въздействието на замърсяванията в околната среда, “синята светлина” на екраните, преждевременното остаряване на кожата. Така те отговарят на разбирането, че слънцезащитният крем или лосион не е за ползване само по време на отпускащите слънчеви бани.

 

Защо да използвам слънцезащитни продукти?


Нека обърнем внимание върху ползите от слънцезащитната козметика.

 

• Защита от вредните UV лъчи: Макар умереното излагането на слънце да е много полезно за производството на витамин D в тялото, това не означава, че трябва да се пренебрегва здравето като цяло. Слънцезащитната козметика блокира вредното въздействие на UV лъчите върху кожата и предизвикването на кожни проблеми.

 

• Предотвратяване на преждевременно стареене на кожата: Всички обичаме, и полагаме сериозни грижи, да изглеждаме по-млади, кожата ни да е сияйна и красива. И това е една от най-убедителните причини защо трябва да се използва слънцезащитен крем. Той предпазва от развитието на първите признаци на стареене на кожата, появата на лунички и фини бръчки. Именно поради това специалистите препоръчват неговата редовна употреба, а не само от време на време.

 

• По-нисък риск от рак на кожата: Макар слънцезащитната козметика да се препоръчва главно заради своите ползи за красотата ни, тази неуспорима полза за здравето не може да се пренебрегне.

 

• По-нисък риск от петна по лицето: Нанасяйте щедро слънцезащитни продукти по лицето. С това ще се предотврати появата на зачервявания и подуване на вените. В допълнение това е много важно и за предотвратяване появата на акне и други причинени от слънцевите лъчи кожни проблеми.

 

• Предотвратяване на слънчевите изгаряния: Главната причина за слънчевите изгаряния е излагането на UV лъчите. Експерти посочват, че значителна част от случаите на рак на кожата са в резултат на прекомерно излагане на слънце. Рискът от увреждане на кожата е по-голям при хора със светла кожа, но и тези с по-тъмна кожа също трябва да използват слънцезащитни продукти. Слънчевите изгаряния често водят до белене на кожата, образуване на мехури, зачервяване, уртикария и сърбеж.

 

• Качествен тен : Тенът е здравословен или поне това е масово възприетото мнение. Но излагайки се под парещите слънчеви лъчи, за да постигнем красив и равномерен тен на тялото, често забравяме, че всъщност сме изложени на опасните ултравиолетови лъчи. Затова изберете продукт с достатъчно висок слънцезащитен фактор и го нанасяйте редовно по цялото тяло, особено ако сте с чувствителна кожа.

 

• Подпомага здравето на кожата: Слънцезащитните кремове и лосиони предпазват важните за кожата протеини, като колаген, кератин и еластин. Те са ѝ нужни за да бъде здрава и красива.

 

• Осигурява допълнителни ползи за кожата: Новите тенденции при слънцезащитните продукти са да осигуряват допълнителни ползи за кожата. Търсенето на продукти, изпълняващи няколко функции, определя тенденцията за растящо предлагане на мултифункционална слънцезащитна козметика. Кремовете не само предоставят UV защита, а тя е допълнена с предпазване от вредното въздействие на замърсителите в околната среда, изкуствената светлина и други.

 

За да се възползвате от ефективността на своя слънцезащитен продукт е добре да нанасяте достатъчно количество от него върху кожата. При висок риск от изгаряне, обърнете внимание всички открити части на тялото да са покрити със слънцезащитен крем. Той се нанася редовно, дори и върху него да е посочено, че е водоустойчив или че е достатъчно едно нанасяне за целия ден. Потенето, ползването на хавлия след излизане от водата или просто вземането на душ премахва нанесената UV защита. А повторното ѝ нанасяне е гаранция за добрата защита на кожата.