Виж
количката

0

BioSil – SOS терапия за оптимално възстановяване на увредените коса, кожа и нокти!


Дата: 04 Юни 2019

* -15% Отстъпка в Аптеки Ремедиум и Remedium.bg през месец юни 2019г.
 

Поддържането на кожата, косата и ноктите до към тридесетата година от живота не изисква особени усилия. След тази възраст обаче, „опорните точки“ на женската красота постепенно започват да губят чара си. Косата е по-изтощена, кожата не е толкова свежа, ноктите стават крехки.

 

Коварният момент е, че кожата и косата не се увреждат от днес за утре. В началото измененията са едва забележими – това е време, през което не им обръщаме особено внимание. Тук-там някоя бръчица или няколко косъма по-малко сутрин след разресване – тези, уж незначителни сигнали са важни, защото подсказват, че процесите на стареене вече са в ход.

 

Могат ли да помогнат разкрасителните процедури и козметиката? Да, но техният ефект би бил много по-силен, ако се ползват в комбинация с нутрикозметични продукти, които бързо възстановяват здравето на кожата, косата и ноктите отвътре. Нутрикозметичните продукти са специализирани хранителни добавки, източник на онези хранителни вещества, които изграждат структурите на кожата, косата и ноктите. Щом тялото започне да получава необходимите нутриенти, кожата, косата и ноктите започват да се възстановяват още през първия месец от приема, като до третия месец положителните промени са видими с просто око.

 

За стандартните добавки с цинк, желязо, В-комплекс и други витамини и минерали ли става дума? Зависи. Те не са в състояние да регенерират напълно увредените коса, кожа и нокти след трийсетте години от живота. Подходящи за по-млади жени, при които косопадът или влошеното състояние на кожата са временно явление в резултат от стрес, непълноценно хранене и др.

 

Коя е най-ефективната и бързо възстановяваща терапия за всяка възраст и особено – за жените, прехвърлили трийсетте? Това е терапията със силиций – хранително вещество с уникално въздействие върху кожата, косата и ноктите. Силицият, известен като „минерал на красотата“, е жизненоважен олигоелемент, присъстващ в малки количества в организма, но участващ в множество биологични функции. Основна негова функция е, че активира производството на колаген, еластин, гликозаминогликани и други, ключови за състоянието на кожата, косата и ноктите вещества от страна на фибробластите (специалните кожни клетки, разположени в съединителната тъкан). Тук колагенът има особено важно значение – той е главният структурен протеин, от който зависи плътността и еластичността на кожата, здравината на нокътната плочка и състоянието на косъма. Той съставлява над 70% от изграждащия кожата протеин, като още след двайсетте години от живота, естественият му синтез в тялото започва да намалява с 1% всяка година. След трийсетте този процес става все по-интензивен, а видимите последствия от него се изразяват в отпускане на кожата и поява на бръчки, забавен растеж на косата и отслабване на нейната еластичност, чупливост на ноктите.

 

Именно дефицитът на силиций (Si) в организма е основна причина за пониженото производство на колаген в съединителната тъкан. Множество проучвания доказват, че приемът на силиций като ортосилициева киселина (неговата бионалична форма) стимулира синтеза на колаген в кожните фибробласти и задейства бързото възстановяване на кожата, косата и ноктите в условия на стрес, дефицит на хранителни вещества, напредване на възрастта, излагане на UV-лъчи и други фактори.

 

Продукти BioSil – възстановяването на естествената красота вече не е трудно! Серията натурални продукти BioSil коса, кожа и нокти е една от най-значимите иновации в индустрията на нутрикозметиката. Разработена е от най-голямата компания за производство на хранителни добавки в Северна Америка - Natural Factors.

 

Продукти BioSil съдържат силиций под формата на холин-стабилизирана ортосилициева киселина, патентована като ch-OSA®. Ортосилициевата киселина (бионаличната форма на силиций) е комбинирана с витаминоподобното съединение холин с цел безпроблемното й достигане до клетките, където да задейства естествения синтез на колаген. ch-OSA® се абсорбира бързо и лесно в тънките черва, след което чрез кръвния поток се транспортира към фибробластите, за да активира дейността на ензимите, от които зависи синтезът на колаген.

 

В разработването на продукти BioSil и патентованата съставка ch-OSA® са вложени над 15 години проучвания и опит, и повече от 12,5 млн. долара. Крайните резултати от всички изследвания сочат, че приемът на BioSil води до чувствително увеличаване синтеза на колаген, в резултат от което бръчките намаляват с 30%, а еластичността на кожата се възстановява до 89%!

 

Използвайте BioSil™ в следните случаи:

> Загуба на коса и/или намалени здравина и плътност на косъма.
Отпусната кожа.
Фини линии и бръчки.
Загуба на естествения свеж тен на кожата.
Крехки и чупливи нокти.

BioSil™ може да ограничи негативните ефекти върху косата, настъпили при:

честа употреба на стилизиращи продукти и топлинна обработка, прекомерно излагане на слънце, стрес.

BioSil™ може да ограничи негативните ефекти върху кожата, настъпили при:

-живот в замърсена градска среда;

-стрес и недоспиване;

-тютюнопушене.

 


Знаете ли, че… 63-годишната Кристи Бринкли – бивш модел от 80-те години на миналия век също използва продукти BioSil™? Безупречната красота на Кристи, която тя все още притежава се дължи не само на добри гени, но и на специалния диетичен режим, който тя комбинира със серията BioSil!

BioSil™ има изцяло натурален състав. Всички продукти от серията са тествани и сертифицирани от ISURA и Health Canada, което гарантира, че не съдържат ГМО, замърсители, тежки метали и др. Произведени са в обекти, съобразени с изискванията за Добри производствени практики.