Виж
количката

0

Произведи си собствен колаген!


Дата: 09 Сеп 2019

Произведи си собствен колаген!

 

Знаете ли, че след 25-годишна възраст производството на колаген постепенно започва да намалява? На 40-годишна възраст, нивата на колаген в тялото спадат с около 30%, а до навършване на 60, повече от половината колаген вече е изразходван. Това води до някои необратими промени в тялото, като загуба на еластичност на тъканите, чувство на скованост и липса на подвижност или болки в ставите.

 

Най-голямата опасност на ограниченията в подвижността на ставите се състои в това, че те водят до негативни промени в цялото тяло - нарушават се кръвообращението и се стига до недостиг на кислород и жизнено необходими вещества, до натрупване на метаболитни отпадъци в организма и влошаване на обмяната на веществата.

 

Колагенът е отличен строителен материал, представляващ влакнести протеини, които укрепват и поддържат много тъкани в тялото, включително кожата, сухожилията, костите, мускулите и пространството между клетките и тъканите, наречен извънклетъчната матрица. Той е най-разпространеният протеин в човешкото тяло, който държи целия ни организъм заедно. Намира се в костите, мускулите, сухожилията и кожата, където образува скеле, което придава здравина и структура, а концентрацията му варира от 23% в черепните кости, 50% в хрущялите, 64% в роговицата на окото и до 74% в кожата.

 

Най-добрият за нас колаген е този, който организмът сам произвежда! Как да го направим? Отговорът е "Проколаген".


Проколаген е революционен продукт, създаден по специална технология, който провокира тялото само да произвежда колаген на правилното място. Проколаген съдържа специален патентован комплекс NDF (Natural Dermo Filler) и MSM, обогатен с витамин С, които провокират образуването на собствен колаген. Той се усвоява на 100% и попада на точното място, а синергичното действие на съставките е това, което го отличава. Действието на Проколаген спомага активно за запазване и увеличаване на еластичността и здравината на тъканите!

 

Иновативната формула на NDF /Natural Dermo Filler/, който се съдържа в него е базиран на силициев двуокис - структурен елемент на съединителната тъкан, който е от съществено значение за образуване на макромолекули като еластин и колаген отговорни за нашата гъвкавост и стегнат вид. Съдържаща и витамин Е - мощен антиоксидант, който подпомага предпазването от действието на свободните радикали. MSM - метилсуфанилфонил метан е биологично активна форма на сярата в естествената си форма. Допринася за възстановяване образуването на напречни връзки в колагена, помагайки му да запази своята еластичност. Нарича се "минерал на красотата", тъй като прави кожата сияйна и млада, а косата лъскава и мека. Проколаген работи за запазване нормалното състояние и функциониране на ставите, костите, съединителната тъкан и скелетната мускулатура възможно най-дълго време. Освен това, предпазва колагеновите и еластиновите влакна от деградация и стимулира производството на нов колаген. Спомага за увеличаване диапазона на движение и функционалните възможности на ставите и за поддържане на добрата костна структура.

 

Осигурете на тялото си Проколаген и то ще ви се отблагодари!