Виж
количката

0

Учените потвърждават: Липсата на кислород в клетките ни разболява


Дата: 06 Ное 2019

На всички ни е известно, че кислородът е необходим за функционирането и растежа на клетките. Точно затова, някои учени го наричат витамин О. Реакцията, която се получава при съединяване на химичен елемент с кислород се нарича окисление, а без него клетките и тъканите умират в рамките на няколко минути.

 

 

През 1967г. японския учен д-р Казахико Асаи, установява, че органичния германий притежава уникалното свойство да доставя кислород до всяка клетка на човешкия организъм. Така подобрява клетъчния метаболизъм, подпомага превръщането на хранителните вещества в енергия, като така подобрява функциите в тялото. Заедно с кислорода, органичният германий укрепва нашия естествен механизъм за защита.

 

Д-р Асаи доказва, че органичния  германий влияние върху понижаване нивото на холестерола и намалява кръвното налягане. След проведено 4 седмично изследване той отбелязва спад в нивото на холестерола от 360 мг до 260 мг, което е в резултат от приема на германий. Всъщност високото кръвно налягане е сред основните причини за сърдечносъдови заболявания. В много японски експерименти, германият доказва своето действие като един много добър регулатор за нормализиране на метаболитните функции и за намаляване на кръвното налягане.

 

Според мнението на биохимикът д-р Джеф Райнхард, Калифорния много от болестите възникват именно поради недостиг на кислород до клетките и тъканите, а органичния германий може да достигне до тези части и да възвърне биохимичния баланс в тях.

 

Списъкът с научно доказаните ползи от приема на германий е наистина дълъг, но нека се спрем на още няколко важни здравословни въздействия.

Проведени са изследвания които показват, че германия нормализира защитните механизми на организма, при пациенти с онкологични заболявания. На международен симпозиум в Осака проведен през юли 1981-ва година, японски доктори отбелязват, че той повишава имунитета, регулира нивото на Т-лимфоцитите и естествените клетки убийци.

Д-р Ото Варбург, германски биохимик носител на Нобелова награда смята, че основната причина за появата на карцином е именно загубата на кислород в клетките. Докато аеробните клетки (тези, които използват кислород) имат регулярен растеж, анаеробните, (които не използват кислород) показват необичайно ниво на растеж.

 

Освен това, множество изследователи смятат, че органичния германий увеличава метаболизма на клетките, което обяснява неговия енергиен ефект. Той подобрява способността ни за работа и спомага за по-бързото възстановяване при физически активности.

Органичният германий има способността да обезврежда свободните радикали, което го прави мощен антиоксидант. Той активира собствения ни имунен отговор и е силен имуномодулатор. Засилвайки обмяната на кислород в клетките и тъканите, спомага и за подобряване на мозъчната дейност.

 

А чували ли сте за „Гъбата на безсмъртието“ Рейши? Тя е един от естествените продукти, които съдържат най-висока концентрация на органичен германий. Гъба Рейши/Ganoderma Iucidum, P.Karst/ се използва в традиционната китайска медицина от над 2000 години и притежава мощни оздравителни свойства, като най-силно изразени са имуномодулиращите, релаксиращите и антиоксидантите.

Според различни проучвания, тя съдържа около 400 различни компонента. Рейши е богата на аминокиселини, витамини, микроелементи, антиоксиданти, ензими, но най-важна роля имат полизахаридите, които са мощен имуностимулатор.

 

ХАЙДЕ e хранителна добавка на Абофарма, създадена на основата на течен органичен германий - Ge-132 /Германиум сесквиоксид/ под формата на удобни и практични стикове за директна консумация.

Течният органичен германий в ХАЙДЕ е извлечен от Ganoderma lucidum  /Рейши/, като е добавен и сух екстракт от спороносната част на гъбата. Всеки стик съдържа 100 mg органичен германий и 50 мг. сух екстракт от спороносната част на гъбата Рейши (Ganoderma lucidum), титриран до 10 % съдържание на полизахариди. Приемът е изключително удобен и гарантира бързо усвояване.

Хранителната добавка подпомага снабдяването на тъканите и клетките с кислород и може да помогне при различни състояния свързани, именно с недостиг на кислород.

Поради мощния си антиоксидантен ефект в комбинация с допълнителното насищане на клетките и тъканите с кислород ХАЙДЕ е подходящ за употреба при хора страдащи от хронична умора или отпадналост, както и при такива подложени на тежки физически изпитания.

Той е изключително подходящ за бързо повишаване на имунната защита и помага в борбата с вирусните инфекции. Освен това спомага за по-бързото възстановяване след операции. Поради способността си да доставя кислород до клетки и тъкани по независим механизъм, той е подходящ за приложение и при състояния засягащи централната и периферна нервни системи, като замаяност и шум в ушите.