Виж
количката

0

Рестартирай с Нони!


Дата: 13 Ное 2019

Да се обърнем към природата за помощ е най-разумното решение, когато се отнася до здравето ни. Искате да подобрите качеството си на живот? По естествен път без стрес и негативни влияния, можете да рестартирате с помощта на Нони, който ще ви даде това, от което се нуждаете: тонус, енергия, жизненост.

 

И не, не е пресилено. Нони е природно чудо, което притежава наистина безброй ползи за тялото. Сокът от плодовете на Нони е чудесно допълнение към диетата на всеки един от нас. Растението се е използвало от хората на Полинезия още от древността, а моряците са го разпространявали по света. То се счита за свещено, тъй като притежава многостранно оздравяващо действие върху човешкия организъм и действа като мощен източник на енергия.

 

Наричат Нони ”Кралицата на плодовете”, а сокът му "Сок на дълголетието" поради изключителната му способност за защита на имунната система. Той е мощен имуномодулатор, който ревитализира клетките и е силен антиоксидант. Древните племенни лечители са го използвали преди повече от две хилядолетия за лечение на различни зравословни проблеми.

 

Установено е, че екстрактът от плода на Нони е много богат на витамините А и С, витамин В3 (ниацин), минералите желязо, калий, калций и натрий. Списъкът с полезните и уникални съставки в плодовете на Нони е наистина впечатляващо дълъг. Учените откриват съдържание на терпеноиди, лигнани, олиго-и полизахариди, биофлавоноиди (рутин), урсулова к-на, капронова к-на, иридоиди, ненаситени мастни киселини, скополетин, катехин, бета-ситостерол, антраквинон, дамнакантал и алкалоиди. При толкова много полезни съставки събрани на едно място, логично е, че и списъкът с полезните му действия е също толкова внушителен. Ето някои от тях:

 

Нони


Покрива ежедневната необходимост на организма от минерални вещества.

Подсилва имунната система.
Подпомага развитието на мускулите и възпрепятства деградацията им.
Има регенериращо клетките действие.
Стабилизира цикъла на съня.
Възпрепятства променливостта в настроението.
Има антиоксидантно действие.
Подпомага храносмилането и подобрява метаболизма.
 Стимулира енергията на тялото и засилва физическата издържливост.
 Влияе върху производството на хормоните и работата на ензимите.

 

Приемът на сок от Нони е чудесен начин за повишаване на общия тонус на тялото при умора и напрежение, а витамините и минералите в него повишават енергийните нива. Активните вещества, съдържащи се в сока от Нони, усилват взаимодействието между клетките и по този начин увеличават способността им да регенерират.

 

Нони подобрява метаболизма и  активира защитните механизми на тялото срещу възпалителните процеси. Той подкрепя естествената способност на имунната система да се бори с инфекциите. Освен това, спомага за подобряване на мозъчната дейност и концентрацията. Редовната консумация на сок от Нони спомага за подобряване на храносмилането. Той съдържа вещества, които са от особена важност и за състоянието на кожата и косата. Забавя процесите на стареене на кожата и има подмладяващ ефект.

Можем да обобщим, че сокът от Нони е чудесно допълнение към ежедневното меню, което ще ви помогне буквално да рестартирате процесите в тялото за по-пълноценен и качествен живот. Био сокът от Нони на Abopharma е добит на 100% от плода Нони (Morinda citrifolia L)   от сертифицирани органични плодове, който дава допълнителна енергия на клетките в тялото и подобрява усвояването на хранителни вещества.