Виж
количката

0

Черен бъз – естествена защита от вирусите и грипа!


Дата: 15 Ное 2019

Всяка година предупрежденията за предстоящия грипен сезон звучат все по-сериозно в сравнение с предходната. Кампаниите за противогрипните ваксини започват още в началото на есента и всеки може да прецени дали да се възползва от тях. Друг работещ вариант са природните средства, които по естествен начин намаляват риска от простуда и грип. В топ 5 на най-ефикасните сред тях са билките черен бъз и ехинацея, минералът цинк и прополисът. Много изследвания показват, че имуностимулиращите ефекти на тези съставки се удвояват когато те се приемат в комбинация. Особено подходяща е тази профилактика за децата и по-възрастните хора, които са силно уязвими по време на грипния сезон. И все пак в главната роля е черният бъз!

 

Това се дължи на съдържащите се в плодовете му антоцианини - фенолните фитохимични флавоноиди, отговорни за наситено лилавия цвят на плода. Те притежават мощни антиоксидантни свойства, които защитават клетките от увреждането на свободните радикали и от оксидативния стрес. Ефекти на антоцианините по отношение на имунната система:

• играят роля в цитокиновата сигнализация, която участва в активирането на имунната система;

• притежават множество механизми за противодействие срещу грипните вируси: директно инхибират навлизането и репликацията на вируса в човешките клетки, предотвратяват ранните стадии на инфекция и имат още по-мощен ефект във фазата след разразилата се вече инфекция;

• способността им да блокират инфекцията на различни етапи от вирусния цикъл е многократно проучвана и доказана;

• в състояние са директно да се насочат и блокират вирусните гликопротеини, отговорни за свързването и влизането в клетките на гостоприемника;

• проявяват косвени антивирусни ефекти чрез увеличаване експресията на провъзпалителните цитокини IL-6, IL-8 и TNF и задействат високо ефективна реакция срещу нахлуващия патоген.

 

Екстрактът от черен бъз BioActives® - с оптимално съдържание на антоцианини! Експертите в билковата медицина – Nature’s Way създадоха уникална серия продукти със съдържание на екстракт от черен бъз, патентован като BioActives®. Той е получен от плодовете на единствения по рода си сорт черен бъз Haschberg, който се отглежда в екологично чистите, богати на минерали почви в Австрия, в областта Щирия. Сортът се отличава с изключително високо съдържание на антоцианини.

BioActives® е извлечен посредством специалната технология на ултрафилтрация - IPT-Iprona Poliphenol Technology, при която антоцианините се стандартизират до необходимите нива, без да се използват разтворители и други вредни съставки. BioActives® има гарантирано дългосрочна сила на действие и клинично доказана ефикасност. Екстрактът BioActives® се съдържа във всички продукти от серия Самбукус.

 

Самбукус се предлагат под формата на сиропи, дъвчащи и желирани таблетки, капсули, високо концентрирани капки или ефервесцентни сашета. Има варианти както за възрастни, така и за деца, а някои от продуктите са обогатени с екстракти от ехинацея и прополис, и с цинк и витамин С:

• Самбукус Сироп Original 120 ml или 240 ml;

• Самбукус за Деца Оргáник Сироп 120 ml;

• Самбукус за деца 25 mg x 60 желирани таблетки (+добавени витамин С и цинк);

• Самбукус Капки 30 ml Супер Концентрат;

• Самбукус “Max Potency” и др.;

• Самбукус immune сироп с ехинацея, прополис, витамин С и цинк 120/240 мл.;

• Самбукус за деца Original сироп с ехинацея 120 ml.;

• Самбукус Immune (30 таблетки за смучене с черен бъз, витамин С и цинк) и др.

 

Продукти Самбукус помагат на организма да започне да се бори със симптомите в рамките на 24 до 48 часа. Действието им е оптимално, когато се приемат превантивно. Препоръчително е приемът им да стартира два дни преди излагане на ситуации, които могат да засилят уязвимостта към настинка и грип, като например пътуване, стрес, контакти с много хора през деня и др. Започнете терапията със Самбукус още при първите признаци на отпадналост!

 

Производител: Nature’s Way, USA – компания с 50 години опит в индустрията на натурални продукти за здраве!