Затвори
Важно! Всички поръчки са с удължен срок на обработка - до 12 работни дни. Поръчки могат да се правят единствено с метод на плащане "с кредитна/дебитна карта". Повече информация тукРазбрах

Виж
количката

0

Как да изберем подходящ пробиотик?


Дата: 11 Мар 2020

Пет важни насоки при избора на пробиотик:

 

  1. 1. Вид на пробиотичните култури – най-предпочитани и проучени са свойствата на лактобацилите и бифидобактериите.

  2. 2. Какъв е броят на жизнеспособните пробиотични бактерии до края на срока на годност на продукта? Това е важен показател, тъй като пробиотичните бактерии са чувствителни към факторите на средата и процеса на производство. Производителите трябва да гарантират жизнеспособността на включените в продукта бактерии до края на срока на годност. Когато четете описанието на някой продукт, обърнете внимание посочва ли се изрично дали даденото количеството живи бактерии е към момента на влагането им в продукта или към края на срока на годност. Допелхерц® актив Лакто-Про гарантира 4 милиарда живи пробиотични бактерии към края на срока на годност на продукта.

  3. 3. Препоръчително е пробиотичните бактерии да бъдат комбинирани с пребиотичен субстрат като инулин. Той служи за храна на бактериите и наличието му подпомага растежа и развитието на пробиотичните бактерии и доброто храносмилане. Комбинацията от пробиотични бактерии и пребиотичен субстрат какъвто е инулинът отличава продукта като синбиотик.

  4. 4. Видът на капсулата и дневният прием – за предпочитане са стомашно-устойчивите капсули, които предпазват лактобацилите и бифидобактериите от силната солната киселина в стомаха и осигуряват „защитен транспорт“ до червата. Казано по-просто – стомашно-устойчивата капсула гарантира, че съдържимите в нея бактерии ще стигнат невредими до червата, където да изпълнят своите функции. Еднократният дневен прием е предимство от гледна точка на това, че трябва да има интервал от поне 4 часа между приема на антбиотика и пробиотика. Допелхерц Лакто-Про съдържа 20 стомашно-устойчиви капсули, което означава, че една опаковка е достатъчна за 20-дневен прием.

  5. 5. Обикновено хората, които се хранят предимно с растителни продукти имат по-чести оплаквания от дискомфорт в областта на стомашно-чревния тракт. Добър избор за тях би бил Допелхерц® актив Лакто-Про, който е подходящ за вегетарианци.

 

Кога имаме нужда от допълнителен прием на пробиотици?

  • При антибиотично лечение – по време на антибиотино лечение приеманият медикамент не прави разлика между полезните и болестотворните бактерии и унищожава всички бактерии, които са чувствителни към него. В резултат могат да се появят странични ефекти като диария или запек. За да се запази балансът, е добре да се приема пробиотичен продукт от първия ден на антибиотичното лечение. Продължителността на прием би следвало да бъде поне 7-10 дни след приключване на курс с антибиотик. Задължително е да има интервал от поне 2 часа между прием на антибиотик и пробиотик, както и да се избягват горещи храни и напитки поне 10-15 минути преди и след прием на пробиотик.

  • Дисбаланс в чревната флора - запек и диария са често срещани проблеми в областта на стомашно-чревния тракт и обикновено не се дължат само на прием на антибиотици. Причина за това може да бъде дисбалансът в чревната флора. Ако страдате от подобни проблеми се препоръчва профилактично да приемате в рамките на 2-3 месеца пробиотичен продукт, който да възстанови баланса.

 

Фактори за чревен дисбаланс могат да бъдат:

  • Небалансирана диета, стрес

  • Умора и отпадналост (по време и след боледуване)

  • Намаляване на съпротивителните сили

Общото благосъстояние на организма ни се определя до голяма степен от доброто функциониране на стомашно-чревния тракт. Червата играят изключително важна роля за защита на организма ни, тъй като голяма част от клетките на имунната система са разположени именно там. Преработката и усвояването на хранителните вещества, превръщането им в енергия за клетките се осъществява в червата, затова и чревният баланс е в основата на доброто здраве.

 Допелхерц® Лакто-Про Пробиотик – гарантирано немско качество за балансирана чревна флора.