Виж
количката

0

Нова учебна година, нов късмет и нови изпитания за детския имунитет


Дата: 15 Сеп 2017


Началото на учебната година настъпи. Училищните трепети на хиляди деца се преплитат с притесненията на техните родители. Притеснения, които са свързани основно с две неща: дали и как детето им ще се справя с новата обстановка, и колко здраво ще бъде то. Детският имунитет е деликатна тема и ако трябва да бъдем честни, ще признаем, че понякога да се разболееш е част от "длъжностната характеристика" на всяко дете. Въпреки това, специалистите твърдят, че от 6 до 9 настинки или вирусни инфекции на година са напълно нормални.

 

Причината за това се крие във факта, че детският имунитет, за разлика от този на възрастния човек, е в процес на развитие. Изграждането му до голяма степен зависи и от тези преболедувания, които на практика спомагат в последствие детския организъм да се справя по-лесно с бъдещи вирусни инфекции и / или настинки.

 

И все пак… С цялата тази информация, която цели да успокои родителя, на всеки такъв му се иска да спести на детето си тези неприятни периоди. Това става със засилване на детския имунитет, регулярната профилактика и превенция преди боледуване.  Особено важно е  подрастващия организъм да бъде снабдяван с полезни за него хранителни вещества, каквито са:

 

> Витамин А – за поддържане на нормално зрение;

> Витамин D – за подкрепа на имунитета, здрави кости, зъби и мускули

> Витамин Е – за осигуряване на антиоксидантна защита.

 

Много важен растителен екстракт в подкрепа на силния детски имунитет е маслото от черния кимион. Черният кимион (Nigella sativa) е типично за Югоизточна Азия растение и е широко използвано в медицината от хилядолетия. Известно е с множество различни имена - калонджи, чернушка, римски кориандър, фараонско масло, черно семе, а в България е познато като полска челебитка. Родството с подправката кимион е доста далечно – двете растения са от различни разреди. Маслото от семена на черен кимион е богат източник на витамини от група В, микроелементи (мед, цинк, желязо), както и полиненаситени мастни киселини. В комбинация с активната му съставка тимоквинон осигуряват:

 

✔ силна подкрепа за детския имунитет преди и по време на боледуване;

✔ антиоксидантна защита;

✔ подпомагат съпротивителните сили на организма;

✔ подкрепят специфичните нужди на децата в периода на растеж.

 

Множество клинични проучвания, проведени в последните 10-15 години се опитват да намерят научно обяснение на факти, които са емпирично известни в хилядолетните традиции на китайските, индийските, арабските и африканските медицински учения. Доказва се, че маслото от черен кимион предпазва нашите клетки, стабилизира мембраната на белите кръвни телца и потиска образуването на някои медиатори на възпалението. Установен е също и понижаващ ефект по отношение на кръвната захар, по механизъм, независим от инсулина. В много проучвания, които включват алергични пациенти, се установява, че маслото от черен кимион е безопасно и добре толерирано допълнение към основната терапия и подобрява субективните оплаквания, т.е. качеството на живот на хората, които са го приемали. Много добрият безопасен профил на този растителен екстракт го правят идеален за прилагане в детска възраст. В литературата липсват данни за каквито и да било сериозни нежелани реакции, предозиране или непоносимост към маслото от семена на черен кимион.

 

Допелхерц® актив Имуно за Деца осигурява пълноценен прием на важни и незаменими хранителни съставки от особено значение за подрастващия организъм. Може да се приема от деца над 4 години по 1 капсула дневно, а при ученици се препоръчват 2 капсули на ден.