Виж
количката

0

Забравете за мазолите и грубите ходила


Дата: 21 Сеп 2017

Мазоли или груба суха кожа са чести причина да си мечтаем за гладки и меки ходила. Продължителното носене на обувки, твърдите подметки или неудобната нова обувка допълнително пречи на бързото възстановяване и задълбочава проблема.  Какво можем да направим, за да върнем нежността на краката?
Кажете „чао“ на мазолите, благодарение на специална грижа за краката.

 


Да, пилингът е чудесно решение. Той омекотява кожата и премахва мъртвите клетки. Може да си го направите и сами в домашни условия като смесите зехтин и кафява захар в равни пропорции. Пилингът няма да ви избави напълно от загрубялата кожа, но е важна подготвяща стъпка. 

 


Рендетата и ножиците са табу. Използвайте пемза или фина пила, за да отстраните внимателно грубите наслоявания и мъртвата кожа от петите.
След това обвийте ходилата с подхранваща маска като нанесете крем за загрубяла кожа на Kneipp. Тя ще осигури богата подхранваща грижа.

 

Съдържащите се ценни активни съставки като урея, невен, масло от жожоба, пантенол, масло от портокал и витамин Е ще образуват защитен слой и ще проникнат в дълбочина. Оставете да подейства от 5 до 10 мин и попийте със суха хартиена кърпа или за максимални резултати направете процедурата преди лягане и след нанасяне на балсама, сложете чорапи, за да оставите маската да действа през цялата нощ.