Виж
количката

0

Ибудолор Дуо Гел при ревматични и мускулни болки, болки в гърба, спортни травми, невралгии х60 грама - Actavis

Код: 106032 
тегло: 0.065 кг
(35 глас/а)
-20%
Цена:6.55лв.
(8.19лв.)
Уведоми при наличност
Ibudolor Duo Gel представлява комбинирано лекарствено средство под формата на гел за външно приложение, съдържащо активните вещества ибупрофен и левоментол, които имат противовъзпалително и обезболяващо действие и се прилагат при различни видове болка и възпаления. Ибудолор Дуо Гел е ефективен за облекчение на болката и възпаленията при мускулни болки, ревматични болки, болки в гърба, спортни травми, навяхвания, разтежения, както и невралгии, причинени от изкълчвания, навяхвания и спортни травми. Ибудолор Дуо Гел може да се използа и за облекчаване на симптомите на болка при лека форма на артрити. Ибупрофен принадлежи към лекарствената група на нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС) и се използва за лечение на болка и повишена температура. Левоментол действа противовъзпалително и обезболяващо и подкрепя действието на ибупрофен. Левоментол действа охлаждащо, когато се прилага върху кожата. Ибудолор Дуо е лекарство без лекарско предписание.

Ibudolor се предлага в няколко опаковки, които можете да откриете тук.
 


Внимание:


Преди употреба прочетете внимателно листовката на продукта, възможните нежелани реакции, противопоказания, взаимодействия и предупреждения.
Кратката характеристика на продукта можете да намерите
тук.

Винаги приемайте продукта, така както е препоръчал Вашият лекар.
Продуктът е предназначен за възрастни и деца над 12 години.
Не превишавайте препоръчителната дневна доза.
Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
Съхранявайте на сухо и прохладно място, далеч от пряка слънчева светлина.
Не използвайте след изтичане срока на годност.

Активните вещества в 1 g гел са: ибупрофен (ibuprofen) 50 mg и левоментол (levomenthol) 30 mg.
Другите съставки са: карбомер, диизопропаноламин, етанол (96%), пропиленгликол, пречистена вода.

Винаги използвайте това лекарство, точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар, фармацевт или медицинска сестра. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Препоръчителната доза е:
Възрастни и деца над 12 години
В зависимост от големината на засегнатия участък върху кожата се нанася 1 до 4 см от гела и внимателно се втрива, докато попие напълно. Гелът може да се прилага 2-3 пъти дневно, като интервалите между приложенията не трябва да бъдат по-малки от 4 часа. След всяко приложение ръцете трябва да се измиват, освен ако те не са третираното място. 
Продължителността на лечението не трябва да бъде повече от 2 седмици. Ако в този период симптомите не се повлияят, обърнете се за съвет към лекар.

Деца под 12 години
Не се препоръчва приложението на продукта при деца под 12 години, поради отсъствие на данни за ефикасност и безопасност.

Пациенти в старческа възраст (над 65 години)
Ибупрофен-съдържащите лекарства трябва да се прилагат с повишено внимание при пациенти в старческа възраст, поради повишена склонност към развитие на нежелани лекарствени реакции.

Начин на приложение
Гелът се прилага върху кожата на засегната зона и се втрива с леки масажни движения.

Ако сте приложили повече от необходимата доза Ибудолор Дуо
При приложение на продукта върху кожата вероятността за предозиране е минимална. Възможните симптоми на предозиране при случаен прием през устата включват главоболие, гадене, повръщане, замаяност и понижение на кръвното налягане.
При случайно поглъщане на съдържанието на опаковката е необходимо да се обърнете за съвет към Вашия лекар.

Ако сте пропуснали да приложите Ибудолор Дуо
Ако сте пропуснали да приложите една доза, направете това веднага щом се сетите. Не прилагайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.

Ако сте спрели приложението на Ибудолор Дуо
Не спирайте лечението преждевременно, защото така можете да не постигнете очаквания ефект от него.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Другите също купуват

Всичко от Actavis

Другите също купуват

Всичко от Actavis