Виж
количката

0

Urgo Optiskin Полупропускливи адхезивни стерилни пластири 5.3см / 8см х10 броя

Urgo Optiskin Semi-Permeable Sterile Plasters / Урго Оптискин Стерилни Полупропускливи Адхезивни Пластири 5.3см / 8см - 10 броя
Код: 242620 
тегло: 0.020 кг
(11 глас/а)
Цена:10.79лв.
Уведоми при наличност
Urgo Optiskin Semi-Permeable Sterile Plasters представлява специално създадени стерилни хипоалергенни полупропускливи адхезивни пластири, които осигуряват бърза и ефикасна защита на различни видове повърхностни рани, като хирургично зашити рани, кожни абразии, както и за прикрепване на медицински изделия като дренажи, катетри и други. Урго Оптискин осигурява дълготрайна защита на раната, не позволява достъп на бактерии, микроорганизми и замърсявания, което може да доведе до инфекция. Полупропускливата материя на Оптискин позволява през изключително фините дупчици да преминава единствено въздух, който дава възможност на раната да диша и предотвратява опасността от мацерация. Оптискин е водоустойчив и може да се използва при къпане. Оптискин пластирите са гъвкави и удобни, с разтегаема основа, която следва линията на кожните гънки и ставите при всяко движение като това не позволява лепенката да се разлепи или разкъса. Оптискин е със силно залепващо покритие, което позволява платира да не се подменя до 5 дни. Оптискин е лесен и удобен за прилагане, като същевременно с това се отстранява лесно и безболезнено. Техниката на отстраняване чрез повдигане и леко опъване крайчето на пластира от едната страна позволява честа смяна на пластира, защото щади кожата. Също така пластирите са със силно абсорбираща марля, разположена на точното място и е покрита с полиетиленова мрежичка, която не залепва към раната.


Внимание


Съхранявайте далеч от деца.
Съхранявайте на хладно място, далеч от пряка слънчева светлина.
Проверете целостта на индивидуалната опаковка, за да се уверите, че пластирът е стерилен преди поставяне.
Не разтягайте при постяване.
Не използвайте при инфектирани рани или инфектирани места от пробождане, кървящи или силно ексудиращи рани.
Наблюдавайте редовно раната или мястото на пробождане, за да откриете евентуални признаци на инфекция като зачервяване, оток, неприятна миризма или необичайно образуване на гнойна секреция.
За еднократна употреба.

Стерилен, полупропусклив, прозрачен адхизивен пластир от изключително тънък полиуретанов филм. Хипоалергенно акрилaтно залепващо покритие.

Преди приложение:

Измийте добре ръцете си.

Подготовка на кожата:

Ако е необходимо, обръснете кожата, за да осигурите добро залепване на пластираСпрете кръвотечението от раната, ако е необходимоДезинфекцирайте раната и кожата около неяПодсушете внимателно.

Прилагане на пластира Urgo Optiskin:

Хванете защитното хартиено покритие между палеца и показалеца и внимателно издърпайте навън, за да го отлепите. Преди изцяло да отстраните защитното хартиено покритие поставете пластира точно върху раната, за да я защитите или върху медицинското пособие, за да го закрепите. Отстранете изцяло хартиеното покритие и леко пригладете повърхността на пластира с длан, за да залепне по-добре. Отстранете прозрачното защитно фолио, като започнете да го отлепвате от средата към края. .Отново в посока от средата към края пригладете пластира.

Другите също купуват

Всичко от Urgo

Другите също купуват

Всичко от Urgo