Виж
количката

0

За лято без уринарни инфекции


Дата: 13 Юни 2017

Остават броени дни до настъпване на астрономическото лято! Времето от годината, в което напълно заслужено се отдаваме на отдих. Летните отпуски най-често са свързани с почивка на море, дълги уикенди излежавайки се край някой басейн и т.н. Все приятни дейности, които обаче крият своите опасности. Факт е, че лятото рискът от инфекции на уринарния тракт се увеличава многократно. Предпоставка за това са високите температури, обилното изпотяване, преохлаждането на загрялото тяло и контактите с множество микроорганизми в изкуствените и естествени водни басейни.

 

Анатомичните особености на уринарния тракт при дамите, пък ги прави още по-податливи към подобен тип инфекции (особено бременните жени и жените в менопауза). Мъжете над 50, също влизат в тази рискова група поради опасност от уголемена простата. Всички съвременни хора, които са подложени на стрес и преумора, които са с отслабен имунитет също имат голям шанс да развият подобна инфекция. Именно затова е добре да започнем с профилактиката възможно най-рано.

 

Американската червена боровинка (Vaccinum macrocarpon) е богат източник на биофлавоноиди, естествени фенолни съединения, проантоцианидини тип А. Тя доказано благоприятства за повишаване на естествената резистентност и поддържане на нормалната функция на уринарния тракт. Екстрактът от плодовете на това растение на практика възпрепятства прикрепването на бактерии върху епителните клетки на уринарния тракт. Червената боровинка благоприятства при леки форми на цистит. Нейното най-голямо предимство е липсата на странични ефекти и риск от създаване на резистентни на лечение бактерии, за разлика от антибиотиците.

 

Друг важен елемент в профилактиката на заболяванията на уринарния тракт е тиквеното семе. То има повече отношение към господата, които, както по горе споменахме, също са подложени на риск, особено след една определена възраст. Екстрактът от тиквено семе е естествен източник на фитостероли, витамини и микроелементи, който допринася за нормалната функция на пикочния мехур и простатата.Допелхерц® актив Урибаланс Плюс е комбинация от естествени екстракти от червена боровинка и тиквено семе, която благоприятства нормалното състояние на уринарния тракт! Новата формула на продукта е с повишено съдържание на боровинка за спокойни летни дни без дискомфорт!


Само през юни 2017, при всяка закупена опаковка Урибаланс Плюс 30 капсули, получавате Подарък още 10 капсули!

Промоцията е валидна от 01.06.2017 до 30.06.2017 или до изчерпване на количествата.