Виж
количката

0

Тубулкус Компресивна терапия за разширени вени, размер XXL x1 чифт чорапи

ТУБУЛКУС ЧОРАП КОМПРЕСИВЕН XXL 2БР
Код: 008892 
тегло: 0.100 кг
(9 глас/а)
Цена:113.69лв.
Няма наличност
Уведоми при наличност

Tubulcus представлява придържаща тръбна ортеза без пета с отворено стъпало от плетен bi-sens еластичен текстил, предназначен е за лечение на венозни рани по краката. Продукта упражнява постоянен и продължителен натиск, който е ефикасен и неагресивен, необходим за лечението на венозни рани / язви. Ефикасно противодейства на венозния кръвен застой, който е причина за образуването на рани. Лечението с помощта на еластично венозно придържане е препоръчителна медицинска мярка за предотвратяване на хроничен венозен застой, водещ до образуване на язви по краката. Tubulcus®  е с доказана ефикасност при лечение на венозни язви по краката. Използваните нишки и методът на изплитането им позволяват Tubulcus®  да връща (да изтласква обратно) венозната кръв от долу нагоре (към сърцето) Като  упражнява дегресивен натиск от линията на цветната черта, където натискът е най-силно изразен (зона на раната) нагоре към прасеца. Приложената върху крака венозна компресия може да бъде ефикасна за зарастване на язвите само ако се ползва ежедневно. От много време лечението на венозни язви се е извършвало с поставяне на стягащи бинтове. Ефикасността на бинтовете е призната, но  носенето на бинтове е съпроводено с много неудобства и липса на комфорт. Ортезата е предназначена за продължително носене ден и нощ. Tubulcus®  е истинска иновация, която съчетава ефикасността на традиционното бинтоване и опростената употреба и удобството на съвременните чорапи за венозна компресия. Tubulcus®  е медицинско изделие, и както при всяка терапия изисква редовно лекарско проследяване на резултата от ефикасността на лечението. Прилага се бързо и лесно благодарение на гъвкава помощна система за поставяне (нахлузване на крака). Застава отлично на крака, не се плъзга, не се набръчква и не образува примки. Ортезата има естетичен вид и е приятна за носене (памучна вътрешна страна за контакт с кожата). Продукта е предназначен за многократна употреба след изпиране на 60о С. Тествана е след 20 изпирания без загуба на характеристиките за компресия, тестът е извършен в Болничен Университетски Център в Нанси.

 

Внимание:

 

Преди употреба прочетете листовката.

Състав на Тубулкус Компресивна терапия за разширени вени, размер XXLx1 чифт чорапи

 

Изработен е от еластан, от полиамид и от памук

Начин на употреба на Тубулкус Компресивна терапия за разширени вени, размер XXL x1 чифт чорапи

 

Поставянето на Tubulcus®  става по време на консултация и след полагане на грижи за раната, то се извършва от лекар или медицинска сестра. Поставянето се улеснява с ползването на устройството за нахлузване на крака. Tubulcus®  се поставя върху превръзката на раната. Необходимо е да се вземат предварително мерки (измервания) за да бъде избран най-подходящия  за съответния пациент размер Tubulcus® .

 

Поставянето, което винаги винаги става в легнало положение по гръб, е много просто и безболезненно благодарение на употребата на гъвкавата система за нахлузване на крака. Позицията на цветния конец е за означаване и съсредоточаване на натиска, който има важно значение за ефикасността на Tubulcus®  : той трябва винаги да се намира на нивото или малко по-отдоу на най-долната част от раната. Tubulcus® се наглася по дължина: двата изплетени края, които не се поставят могат да бъдат изрязани с ножица, така, че да дойдат точно на стъпалото и евентуално на подходящото място на крака. Когато извършвате подмяна на Tubulcus® , не сваляйте с дърпане на долния край (откъм стъпалото), за да се предотврати грубото сваляне на превръзката на раната отдолу. Свалянето трябва да започне от горната част както е показано на снимка 2.

 

Tubulcus®  се сменя в зависимост от честотата на локалните грижи и извършване то на превръзки на раните. Tubulcus®  е разчетен да се носи непрекъснато в продължение на 7 дни, денонощно. Tubulcus®   трябва да се подменя средно на период от 7 дни, тогава се сменя и превръзката на раната ( с изключение на случаите, в които е нужна по-честа смяна на превръзките). Tubulcus®  се ползва многократно след пране (тестван е за 20 пъти изпиране)

Другите също купуват

Всичко от Innothera