Витамин В17 (Екстракт от кайсиеви ядки) х120 капсули Sports & Health

5 от 5 (7 ревюта)
46.97лв.
icon__shipping

Безплатна доставка над 60лв до 1кг.

: 072017

: 0.175

Витамин В17 (Екстракт от кайсиеви ядки) е природен продукт със съдържание на "витамин В17" (амигдалин), получен от пресовани кайсиеви ядки и натурален витамин С, иззет от ацерола. Създаден е от немската компания Sports & Health Solutions в собствени производствени бази, разположени в планинския район Харц в Германия. Продуктът е произведен при най-строги хигиенни стандарти и висок контрол на качеството. Амигдалинът е цианогенен гликозид и естествено съединение, чиито ползи за здравето са известни от много години насам. По-популярен е с наименованието витамин В17. Изолиран е през 1830 г. от френските химици Robiquet и Boutron-Charlard от ядките на горчивия бадем (Prunus amygdalus). За първи път е използван за лечение в Русия през 1845 г. и в Съединените щати през двадесетте години на миналия век. В действителност, амигдалинът не е витамин – наричан е „витамин В17“ от старите изследователи, а днес това наименование се използва условно. Кайсиевите ядки са най-богатият източник на естествено срещащ се амигдалин. Други хранителни източници са горчивият бадем, черешовите и сливовите костилки, семките на ябълките и крушите, и др. През 1920 г. д-р Ернст Т. Кребс старши популяризира амигдалина като средство, което може да се включва в терапията на онкологични проблеми. Синът му – Ернст Т. Кребс младши продължава изследванията в тази посока и през 1952 г. синтезира синтетична версия на амигдалина, наречена летрил. Наименованието laetrile произлиза от термините laevorotatory и mandelonitrile, и се използва за пречистената форма на амигдалин. Терминът „витамин B17“ е въведен за летрила от Е. Т. Кребс младши. Въпреки че наименованията летрил, витамин B17 и амигдалин често се използват взаимозаменяемо, те не са един и същ продукт. Химическият състав на патентования в САЩ Летрил (манделонитрил-бета-глюкуронид), полусинтетично производно на амигдалин, е различен от лаетрил/амигдалин, произведен в Мексико (манделонитрил бета-D-гентиобиозид) и получен от натрошени кайсиеви ядки. Тялото разгражда амигдалина до три съединения – циановодород, бензалдехид и пруназин. Счита се, че циановодородът е главният компонент на амигдалина, упражняващ терапевтично действие. Освен ключовото приложение, с което е най-популярен, амигдалинът ("витамин В17") има и други благоприятни ефекти – използва се при високо кръвно налягане, болки при артрит, астма и бронхити.

Внимание:

Хранителна добавка. 

Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Да се съхранява на хладно и сухо място, недостъпно за деца.

Съставки: В 2 капс.:Дн. доза:*NRV%
Екстракт от кайсиеви ядки1000 mg1000 mg**
Ацерола на прах
Осигуряваща
150 mg  150 mg  **
Витамин С37.5 mg 37.5 mg 

46.88



Екстракт от кайсиеви ядки 10:1, ацерола на прах, растителна капсула (хидроксипропил метил целулоза).

За възрастни над 18 г.: По 2 капсули дневно, с обилно количество вода.

Описание

Витамин В17 (Екстракт от кайсиеви ядки) е природен продукт със съдържание на "витамин В17" (амигдалин), получен от пресовани кайсиеви ядки и натурален витамин С, иззет от ацерола. Създаден е от немската компания Sports & Health Solutions в собствени производствени бази, разположени в планинския район Харц в Германия. Продуктът е произведен при най-строги хигиенни стандарти и висок контрол на качеството. Амигдалинът е цианогенен гликозид и естествено съединение, чиито ползи за здравето са известни от много години насам. По-популярен е с наименованието витамин В17. Изолиран е през 1830 г. от френските химици Robiquet и Boutron-Charlard от ядките на горчивия бадем (Prunus amygdalus). За първи път е използван за лечение в Русия през 1845 г. и в Съединените щати през двадесетте години на миналия век. В действителност, амигдалинът не е витамин – наричан е „витамин В17“ от старите изследователи, а днес това наименование се използва условно. Кайсиевите ядки са най-богатият източник на естествено срещащ се амигдалин. Други хранителни източници са горчивият бадем, черешовите и сливовите костилки, семките на ябълките и крушите, и др. През 1920 г. д-р Ернст Т. Кребс старши популяризира амигдалина като средство, което може да се включва в терапията на онкологични проблеми. Синът му – Ернст Т. Кребс младши продължава изследванията в тази посока и през 1952 г. синтезира синтетична версия на амигдалина, наречена летрил. Наименованието laetrile произлиза от термините laevorotatory и mandelonitrile, и се използва за пречистената форма на амигдалин. Терминът „витамин B17“ е въведен за летрила от Е. Т. Кребс младши. Въпреки че наименованията летрил, витамин B17 и амигдалин често се използват взаимозаменяемо, те не са един и същ продукт. Химическият състав на патентования в САЩ Летрил (манделонитрил-бета-глюкуронид), полусинтетично производно на амигдалин, е различен от лаетрил/амигдалин, произведен в Мексико (манделонитрил бета-D-гентиобиозид) и получен от натрошени кайсиеви ядки. Тялото разгражда амигдалина до три съединения – циановодород, бензалдехид и пруназин. Счита се, че циановодородът е главният компонент на амигдалина, упражняващ терапевтично действие. Освен ключовото приложение, с което е най-популярен, амигдалинът ("витамин В17") има и други благоприятни ефекти – използва се при високо кръвно налягане, болки при артрит, астма и бронхити.

Внимание:

Хранителна добавка. 

Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Да се съхранява на хладно и сухо място, недостъпно за деца.

Състав
Начин на употреба
0

Защо Ремедиум?

Безплатна доставка над 60лв до 1кг
Избор от над 35 000 артикула
Бърза доставка
Право на връщане до 14 дни

Ние използваме „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване. Повече информация за „бисквитките“ и опциите за управлението им може да намерите в раздела Политика за използване на бисквитки