Виж
количката

0

В12 - №1 витамин за здравето на мозъка и нервната система!


Дата: 17 Май 2017

• Имате ли усещането, че преживявате тежък психо-емоционален стрес, без основателна причина?

• Често ли изпитвате умора и слабост?

• Обзема ли ви в напрегнати ситуации чувство на обърканост и губите ли тогава способност за адекватна реакция?

• Лесно ли се разстройвате?

• Случва ли ви се напоследък ръцете ви да треперят?

• Имате ли параноидни мисли, страхувайки се, че "нещо лошо" ще се случи?

• Смятате ли, че напоследък сте по-разсеяни от обикновено?

• Лесно ли забравяте?

 

Ако отговорът на повечето от горепосочените въпроси е ДА, не изпадайте в паника – твърде възможно е това да се дължи само и единствено на недостига на витамин В12!

 

Дефицитът на В12 – скрита епидемия. Витамин В12 или кобаламин се синтезира в храносмилателния тракт на животните и се набавя чрез консумация на месо, яйца и млечни продукти, риба. Дефицитът на В12 е често срещан у вегани и вегетарианци, но се оказва, че не само те имат подобен проблем, защото богатата на В12 диета не винаги е достатъчна.
 


Според статистиката значителен процент от хората, чиито хранителен режим е богат на В12, също страдат от дефицит. Причината - слаба абсорбция и неспособност на организма да го използва правилно. В12 има изключително сложен механизъм на усвояване, който протича в няколко основни етапа. Когато дори само един от тези етапи бъде нарушен (а това често се случва), има и висок риск от недостиг.

 

В12 – стожер на невропсихиатричното здраве. Освен че регулира образуването на червени кръвни клетки и е важен за сърдечно-съдовата система, витамин В12 има огромно влияние върху неврологичното здраве и функционирането на мозъчните клетки. Дефицитът му причинява неврологични и психологични проблеми, много от които - изключително сериозни. В12 съдейства за поддържане на обвивките, които покриват и защитават нервите на централната и периферна нервна системи, и осигурява правилното и бързо предаване на нервните импулси. Синтезът и поддържането на миелина, важен за образуването на тези обвивки, зависи основно от нивата на В12 в организма. Неврологичните проблеми, причинени от недостига на витамин В12 обикновено се дължат на увреждането на миелиновите обвивки.

 

Неврологичните прояви на дефицита на В12 включват миелопатия (заболяване на гръбначния мозък), невропатия (заболяване на нервите), сензорни смущения, аномалии в походката и слабост, и др.; психиатричните проблеми, които настъпват при недостиг варират от когнитивни и поведенчески смущения до деменция.

 

Витамин В12 с доказано качество, гарантирано от Natural Factors! Natural Factors е компания с 50-годишен опит в създаването на витамини, минерали, натурални билкови екстракти и др., и производител №1 на хранителни добавки в Канада. Серията В12 на Natural Factors включва само продукти с най-високо качество, включително такива със съдържание на метилкобаламин – най-достъпната за организма форма на В12, която се усвоява най-добре през устната лигавица. Заради високата усвоимост, осезаемия ефект и достъпната си цена, Витамин В12 (Метилкобаламин) спрей и Витамин В12 1000 мкг (Метилкобаламин) 90 сублингвални таблетки, са едни от най-предпочитаните от хората, които допълнително приемат В12.
> Витамин В12 / Метилкобаламин (мицелизиран) спрей – съдържа биологично активната форма на В12, като всяка доза (2 впръсквания) осигурява 1000 мкг метилкобаламин.

Мицелизираната форма осигурява още по-пълноценно усвояване.
Подходящ за вегетарианци.


 
> Витамин В12 1000 мкг (Метилкобаламин) 90 сублингвални таблетки – под формата на бързо разтворими сублингвални таблетки, които се отличават с много по-висока абсорбция от капсулите и обикновените таблетки.
С изключителна активност след прием.
Подходящ за вегетарианци.