Artemis Bio Christmas Tea Коледен чай х20 филтърни пакетчета
Безплатна доставка над 60лв до 1кг.
: 086259
: 0.045
Artemis Bio Christmas Tea Коледен био чай с несравнимо ухание и вкус на билки и подправки.
Новата коледна настойка, под формата на БИО Коледен чай допринася за създаването на една още по-топла, уютна и съзерцателна атмосфера през това време от годината. В състава на тази уханна напитка са включени някои от най-ароматните билки и подправки, като канела, портокал, джинджифил, женско биле, звезден анасон, какаови черупки, печена цикория, кардамон, черен пипер, индийско орехче и карамфил.
Ефекти на БИО Коледния чай
- Антисептично и ободряващо действие;
- Противовъзпалително действие;
- Болкоуспокояващо действие;
- Съдоразширяващ и разтоварващ ефект;
- Аналгетично действие;
- Подобряване на храносмилането;
- Противогрипно действие;
- Антиоксидантно и антимикробно действие и други.
Свойства на 5 от основните съставки в БИО Коледния чай
Канела
Канелата е ароматна подправка, която се добива от вътрешната част на кората (на тропическо лаврово дърво. За нейна родина се счита Шри Ланка но тя се среща и в Китай, Египет, Индия, Южна Америка и Африка.. Канелата е ароматна подправка, която се добива от вътрешната част на кората на тропическо лаврово дърво. За родина на канелата се счита Шри Ланка, но тя се произвежда и в Китай, Египет, Индия, Южна Америка, Африка и Австралия. Канелата е известна със своите антисептични, стимулиращи кръвообращението и храносмилането свойства. Тя оказва укрепващо и антисклеротично действие и се използва за подобряване на апетита, при чревни инфекции, различни кожни болести и други. Редица изследвания са показали, че канелата спомага и при някои неврологични заболявания, като Алцхаймер или за инхалации, при проблеми или заболявания на дихателните пътища, като бронхит или астма. Канелата може да бъде полезна и да помогне за избягване на диабета или поне за контрол върху него. Изследвания са показали, че тя има способността да засили действието на инсулина.
Джинджифил
Джинджифилът (Zingiber) е род растения от семейство Джинджифилови (Zingiberaceae). Това е растение, чийто корен е известен с полезните си свойства. Ето защо той се използва в народната медицина за превенция и лечение на различни заболявания. Причината за това, е че коренът от джинджифил е богат на много витамини, минерали и фибри. Сред тях са витамините от група В, витамин С, калций, магнезий, желязо, манган, фосфор, цинк, калий и натрий. Други съставни елементи в него са джинджеролът и куркуминът, на които се дължат неговите противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.
Женско биле
Женско биле (Glycyrrhiza glabra), известно още, като сладък корен или сладник, е вид растение от семейство Бобови (Fabaceae), разпространено в Южна Европа и Близкия изток.
Женското биле се отглежда главно в Южна Европа, като от неговия корен се извлича екстракт, съдържащ голямо количество глициризин, подсладител, повече от 50 пъти по-сладък от захарозата, който има и лечебни свойства. Женското биле е лечебно растение, което от векове се използва в народната медицина. Особено полезно е за хората, страдащи от заболявания на дихателната или храносмилателната системи. Женското биле спомага в лечението на заболявания, като бронхит, запек, стомашни язви, киселини, екзема, менструални болки и други.
Въпреки полезните си свойства обаче, то не се препоръчва за употреба от хора, страдащи от високо кръвно налягане или такива с патологии на бъбреците, черния дроб или сърцето.
Черен пипер
Черният пипер е много полезен за здравето, благодарение на съдържащите се в него витамини А, Е, К, С и В6, както и минералите тиамин, натрий, калий, фолат, холин и бетаин. Черният пипер помага при:
- Борба с депресията;
- Абсорбацията на хранителни вещества;
- При възпаление на гърлото и кашлица;
- За подпомагане на храносмилането;
- За насърчаване здравето на сърцето и други.
Какаови черупки, канела, портокал, джинджифил, женско биле, звезден анасон, анасон, печена цикория, кардамон, черен пипер, индийско орехче, карамфил.
Залейте 1 филтърно пакетче с 200 ml вряла вода. Оставете да се запари за 5 минути.
Защо Ремедиум?